[bar group="860×106"]

Més de 50 col·legiats signen la carta contra la medalla al periodista franquista Carlos Sentís

Carlos SentísUna cinquantena de periodistes col·legiats a la institució que agrupa la professió han signat una carta adreçada al degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya per demanar-li “que públicament es faci enrere de les paraules elogioses cap a Carlos Sentís i que la Junta del Col·legi reconegui l’error que va cometre en acollir l’acte” on el Ministeri de Treball espanyol va condecorar aquest periodista de passat franquista.

 

La carta ha estat iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils, que ja va emetre un comunicat la setmana passada on considerava “inacceptable que el Col·legi participi en la glorificació del periodista franquista Carlos Sentís”.

 

Entre els firmants de la carta hi ha sis col·legiats que són vocals de la Junta del Col·legi de Periodistes: Pilar Antillach i Bergua, Joan Vila i Triadú, Oriol Cortacans, Bernat Capell i Oller, Irene Caparrós i González, i Salvador Cot Belmonte.

Avui dimarts l’han enviada al degà, Josep Carles Rius, a l’espera que els doni una resposta. Si Rius no rectifica la decisió de haver acollit l’acte i d’elogiar Sentís, els firmants avisen que es plantejaran “el paper que juga el Col·legi com a portaveu de la professió i la meva continuïtat com a col·legiat”.

 

>> Per saber-ne més: El Col·legi de Periodistes acull la condecoració al periodista franquista Carlos Sentís

 

 


[bar group="860×106"]