Més d'un miler d'estudiants surten als carrers de Barcelona contra la mercantilització de la universitat

Més d'un miler d'estudiants surten als carrers de Barcelona contra la mercantilització de la universitat

</meta>

</meta>Amb el lema “Construïm l’alternativa contra la universitat neoliberal i repressiva”, més d’un miler d’estudiants es varen manifestar aquest dijous 3 de desembre pel centre de Barcelona. La manifestació va estar marcada en tot moment pel desmesurat dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que no només va impedir el seu pas per la Rambla, sinó que també va impedir l’entrada de la manifestació a la plaça de Sant Jaume.

Notícies anteriors:

>> Els estudiants de valència tornen a eixir al carrer contra la mercantilització

>> Un cercavila per la UAB denuncia la privatització i mercantilització de la universitat

Les consignes més repetides al llarg de la manifestació varen ser contra la privatització i la mercantilització de la universitat. I és que la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que convocaven la manifestació, consideren que aquest curs en què ja s’estan cursant molts Graus, s’està veient com la docència s’està encaminant tan sols cap al mercat laboral.

Tal i com expliquen els col·lectius convocants, amb l’aplicació dels nous plans d’estudi hi ha moltes assignatures que estan desapareixent i s’està convertint els primers cursos de carrera en introduccions molt àmplies sense relació amb la titulació basades en la tecnificació i encaminant les estudiants al mercat laboral.