[bar group="860×106"]

Més seccions sindicals i delegats per a la COS

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) té motius per estar d’enhorabona. En primer lloc, per la creació d’una nova secció sindical a l’empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, gestora del servei de metro de la capital catalana. Amb la creació d’aquesta nova secció, el sindicat referma la seva presència al transport públic barceloní, on ja disposava d’una secció a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), encarregada dels serveis d’autobús.

Per altra banda, a finals de la setmana passada la COS va obtenir 10 representants sindicals a l’àrea de personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya, aconseguint així per primera vegada representació a la principal institució del Principat. A més, tots just avui s’ha sabut que la COS ha obtingut tres delegats sindicals a l’empresa Qualytel Teleservices SA, que realitza serveis de demanda i gestió de recursos d’emergències sanitàries del servei telefònic «061 CATSalut respon», ubicat a l’edifici d’emergències del 112 al terme municipal de Reus. En la votació, el sindicat va empatar a vots amb CCOO, que ja disposava de representació sindical.

El candidat de la COS, Benjamí Muñoz, afirma que el principal objectiu és afrontar la precarietat a la qual estan sotmesos els treballadors de l’empresa, provocada entre d’altres coses pel fet que actualment existeixen tres sistemes de contractació diferent. El sindicat, doncs, començarà immediatament una campanya d’informació per denunciar que molts treballadors del centre formen part de l’empresa des de fa temps, però són contractats mes a mes.

 


[bar group="860×106"]