[bar group="860×106"]

Mig centenar de persones es concentra davant del Rectorat de la UAB i demana explicacions sobre els acomiadaments de dues treballadores

Més de 50 persones, entre elles estudiants, professors i personal de PAS i PDI, s’han concentrat aquest migdia, davant del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, per donar recolzament a les dues treballadores del servei de reprografia que han estat acomiadades per l’empresa OCÉ.

Les treballadores acomiadades, Amparo i Yolanda, pertanyien al servei de reprografia de les facultats de Lletres i Ciències, i tenien una antiguitat superior als 20 anys. L’empresa OCÉ, per altra banda, és un servei que té la UAB com a concessió administrativa, en què la tria, el nombre i les tasques de les treballadores es realitza per concurs i mitjançant unes condicions concretes. Per tant, l’acomiadament de les dues treballadores ha estat consentit, també per la UAB.

Durant l’hora i mitja que ha durat la concentració, s’han fet tot un conjunt de parlaments i s’ha llegit un manifest. Finalment, s’ha entrat dins l’edifici del Rectorat, lloc on s’ha entregat el manifest i les demandes:

-Que la UAB prengui posició en aquest conflicte i que deixi de ser neutral. S’entén que l’Autònoma no pot ser còmplice d’aquesta reestructuració salvatge que pot provocar més acomiadaments.

-Que es retirin, immediatament, els dos acomiadaments i que es reinsereixin les dues treballadores als seus respectius llocs de treball.

Les seccions sindicals CAU, CCOO, CGT i UGT de la UAB també han criticat que aquests acomiadaments no són legítims, i han afirmat: “no acceptarem que una multinacional com l’OCÉ, que té signat un acord de responsabilitat social corporativa i amb una facturació de més de 100 milions d’euros a Espanya i Portugal, aprofiti la situació econòmica actual per dur a terme els seus plans d’acomiadament, fent pagar a la part més feble, les treballadores del servei de reprografia de la UAB, les mancances de la seva gestió”.

Per altra banda, el personal d’administració està alarmat pel possible tancament d’altres centres de reprografia de la universitat, com ara els de les facultats de dret i psicologia, i per la suposada supressió del personal de reprografia de les biblioteques.

Les seccions sindicals comenten que la tasca de les treballadores d’OCÉ es desenvolupa paral·lelament a les feines quotidianes de la universitat, i que “encara que la seva nòmina vingui d’una altre empresa o que els seus drets laborals es regeixin per un altre conveni, són les nostres companyes”. Per això, CAU, CCOO, CGT i UGT es posicionen totalment contraris a aquests acomiadaments i fan una crida a la resta de la comunitat estudiantil: “no hi pot haver indiferència, davant d’aquest fet, dintre de la comunitat universitària”.


[bar group="860×106"]