[bar group="860×106"]

Mig miler de persones criden a organitzar-se per lluitar en la mobilització anticapitalista del Primer de Maig al Camp de Tarragona

Al final de la manifestació, un membre del Grup de Sanitat ha estat l'encarregat de presentar l'acte de cloenda i llegir el manifest unitari de la Coordinadora Anticapitalista

Més de mig miler de persones s’han manifestat aquest diumenge 1 de maig pels carrers de Tarragona, en commemoració del Dia Internacional de la Classe Treballadora i sota el lema «Perdem la por, organitzem-nos contra el capitalisme a la feina i al carrer». La mobilització havia estat convocada per la Coordinadora Anticapitalista 1 de Maig i ha transcorregut en un ambient combatiu, amb constants crides contra la patronal i el sistema capitalista i amb múltiples accions d’agitació a peu de carrer.

«Sostre, treball, poder popular», «La lluita ens dona, el que el poder ens pren» o «Els nostres drets, no son mercaderies» són alguns dels lemes que s’han pogut sentir aquest diumenge durant la manifestació anticapitalista de Tarragona, que també ha volgut assenyalar alguns dels principals responsables de les polítiques de retallades i privatitzacions amb consignes com «Què fa la Unió Europea? Privatitza i expropia», «Què fa l’OTAN? Terrorisme patronal» o «Contra el TTIP, els pobles al carrer».

La mobilització ha aconseguit de nou aglutinar múltiples agents del Camp de Tarragona, com les organitzacions de l’Esquerra Independentista (CUP, Endavant-OSAN, Cau de Llunes, Arran i SEPC), que han desplegat una pancarta on s’hi podia llegir «Construïm la sobirania dels pobles, de les dones i de la classe treballadora», o els sindicats CGT, COS, Co.bas i IAC, a més de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el PCPC o col·lectius llibertaris. També hi han estat presents entitats com els Amics del Ché o l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV.

Al final de la manifestació, un membre del Grup de Sanitat ha estat l’encarregat de presentar l’acte de cloenda i llegir el manifest unitari de la Coordinadora Anticapitalista, que destacava el paper opressor de la Unió Europea i de l’OTAN, el component patriarcal de les agressions del capitalisme i la necessitat d’apostar per l’organització de les treballadores i de la militància en organitzacions revolucionàries: «L’any vinent en aquesta manifestació hem de ser milers! Ingressem als sindicats, en organitzacions juvenils, feministes, revolucionàries al capdavall! Passem de l’assistència passiva i ritual a les manifestacions a ser-ne les organitzadores i organitzadors, agitadores i agitadors. Duem un nou món per construir! És cosa nostra fer-ho! Siguem ambicioses! Fem-ho! Construïm poder popular!».

L’acte també ha comptat amb la intervenció de membres dels diferents sindicats presents, així com d’una membre de la CUP de Reus. Finalment, el cantautor Xavi Marco ha tancat la jornada de l’1 de Maig, una jornada de lluita i d’homenatge als Màrtirs de Chicago que es commemora arreu del món des de fa més d’un segle.


[bar group="860×106"]