[bar group="860×106"]

Milers de manifestants a Perpinyà en la vaga contra la política econòmica de Sarkozy

Mestres, agricultors, treballadors de la sanitat, de correus, dels ferrocarrils, joves aturats… Entre 15.000 i 25.000 persones s’han manifestat avui dijous a Perpinyà, i alguns milers més en d’altres poblacions nord-catalanes, en la jornada de vaga convocada a tot l’Estat francès en contra de les polítiques neoliberals del govern Sarkozy.

La vaga esta convocada per vuit sindicats: CGT, CFDT, FO, CFTC, CFE-CGC, Unsa, Solidaires i FSU. Amb la crida d’avui han aconseguit mobilitzar el descontentament general contra les mesures de Nicolas Sarkozy per fer front a la crisi, que no s’adrecen pas a protegir la situació dels treballadors.

Els sindicats convocants de la jornada de vaga i mobilitzacions exigeixen mesures al govern per combatre l’atur i la davallada del poder adquisitiu de les classes treballadores.

Els treballadors dels serveis públics són un dels sectors més mobilitzats avui, i és per això que hi ha dificultats per moure’s en trens i autobusos.

La crida a la vaga

Els vuit sindicats que han convocat la vaga d’avui han elaborat una declaració conjunta que detalla els motius pels quals surten al carrer:

1 – Donar prioritat al manteniment dels llocs de treball en un context de crisi econòmica
2 – Polítiques salarials: millora del poder adquisitiu i reducció de les desigualtats
3 – Orientar la recuperació econòmica en benefici de l’ocupació i el poder adquisitiu
4 – Mantenir i millorar els drets col·lectius
5 – Regular el camp de les finances internacionals

 

Per saber-ne més

>> Diari Liberation: Qui fa la vaga i per què?


[bar group="860×106"]