Milers de manifestants reclamen a Barcelona “que la crisi la paguin els rics”

bcn 28mMilers de persones, uns 10.000 participants, segons els portaveus de l’organitzaciuó, van participar en la manifestació convocada per la campanya unitària “Que la crisi la paguin els rics!” a Barcelona el dissabte 28 de març.

La manifestació va començar a la Plaça Universitat per concloure a la Plaça Sant Jaume. Durant la manifestació hi hagué diversos parlaments i accions simbòliques com ara el llançament de sabates contra les fotos dels líders del G-20, la crema d’un euro gegant davant la delegació del Banc d’Espanya i la col·locació de diversos taüts davant la seu de la patronal catalana Foment del Treball.

Igualment hi fou present la solidaritat amb Enric Duran, empresonat recentment, i amb el militant independentista Karim Akbih, que s’enfronta a un possible empresonament després de declarar-se insubmís a una sentència de pena-multa. La manifestació aplegà nombroses organitzacions i sindicats, entre els quals convé destacar pel seu nombre els blocs que conformaven l’Esquerra Independentista (Endavant, CAJEI, SEPC i Maulets), la CGT, la IAC o l’Assemblea papers per a Tothom, entre altres.

Al final de la manifestació, davant el Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume es llegí una “carta oberta al President Montilla” denunciant les polítiques “que fan pagar la crisi als treballadors i treballadores mitjançant la davallada dels salaris i les condicions laborals”, i en la qualn es reclamaven mesures com “el repartiment del treball amb reducció de jornada a 30 hores setmanals sense reducció de sou, l’oposició als acomiadaments i el rebuig dels EROs” o promoure canvis legislatius per abolir les reformes laborals recents”.  També representants dels estudiants mobilitzats contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, del moviment solidari amb Palestina i de empreses en lluita com la Mahle de Vilanova van parlar al final de l’acte.