Milers de persones a la manifestació alternativa contra la reforma laboral del #19F a Barcelona

mani 19F barcelona

El diumenge 19 de febrer, convocades per usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l’esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu, com la CGT, IAC, CNT, i diverses assemblees de barris i col·lectius en defensa dels serveis públics i moviments veïnals, unes 10.000 persones es van manifestar a Barcelona.

La marxa, alternativa a la dels sindicats majoritaris espanyols CCOO i UGT, expressava el rebuig a la reforma laboral del govern espanyol, l’oposició a les retallade socialss, tant del govern de l’estat com l’autonòmic, així com la seva crítica al paper passiu i còmplice dels sindicats majoritaris.

Durant el recorregut es van cridar consignes reclamant una vaga general en resposta a l’històrica agressió als treblladors que suposa la nova reforma laboral. Grups de manifestants van llençar ous i pintura a les seus de la Delegació del Govern del carrer Mallorca i a la seu nacional de CDC, lloc on va acabar la marxa.

Per altra banda, desenes de milers de persones es van manifestar en les altres manifestacions arreu del país, aquest cop dins de les convocatòries de CCOO i UGT, dirigents dels quals ja van declarar que no tenen previst fer cap vaga general i es va oferir al govern estatal per a negociar la reforma aprofitant el tràmit parlamentari.