[bar group="860×106"]

Milers de persones a Móra d’Ebre contra el Cementiri Nuclear

La manifestació convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) aquest passat diumenge contra el Cementiride residus nuclears a Ascó va aplegar milers de persones, fins a 10.000 segons els organitzadors, prop de 5.000 segons altres mitjans.

La pancarta principal, que duia el lema de la convocatòria ‘No al cementiri nuclear’, era portada per portaveus i activistes de plataformes en defensa del territori. Sergi Saladié, portaveu de la CANC, mostrava la seva satisfacció pel fet que la manifestació, on va participar gent provinent de tot el país però sobretot de les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre, Priorat i de tot el camp de Tarragona, ha demostrat el rebuig majoritari a aquesta instal·lació la zona.

Malgrat la decisió de l’alcalde d’Ascó Rafael Vidal (CiU) d’oferir el seu poble com a seu que allotgi aquests residus nuclears, actualment ja hi ha prop d’un centenar de municipis de la zona que s’hi han mostrat contraris, i cada dia en són més, així com un nombre creixent d’entitats i moviments socials, mentre que a favor només s’hi han manifestat organitzacions d’empresaris i el PP, així com el dirigent del sindicat espanyol UGT, Josep Maria Àlvarez. També el parlament autonòmic va aprovar una moció contrària al cementiri a la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i per externsió “a tot el territori de Catalunya”, si bé la decisió és en mans de les autoritats espanyoles.

A més d’aquesta localitat de la la Ribera d’Ebre, la població de Zarra, a la Vall de Cofrents, és l’altre municipi dels Països Catalans amenaçat amb aquesta instal·lació, el 28 de febrer, milers de persones es van manifestar també  a Aiora per rebutjar el cementiri.

 


[bar group="860×106"]