Milers de persones denuncien la violència de gènere que provoca el patriarcat

25nCridar ben fort contra el patriarcat i les seues violentes conseqüències. Això és el que van fer milers de persones arreu del país el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. L’esquerra independentista va participar a les manifestacions convocades a València, Barcelona, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Castelló de la Plana.

 

“Aquesta empresa fomenta l’anorèxia!”

A València la manifestació, que eixí a les set del vespre del Parterre, va estar composada per blocs de diverses organitzacions, sindicats i col·lectius. El bloc més dinàmic i cridaner va ser el de l’Esquerra Independentista, aplegada sota la pancarta en què es podia llegir el lema unitari de la convocatòria: “Combatem la violència de gènere. Autodefensa feminista”. La seua vistositat es deu a què quatre companyes militants de diferents organitzacions portaven torxes enceses i màscares que ocultaven els seus rostres per denunciar la violència que provoca el patriarcat.

Mentre el gruix de la marxa continuà el recorregut de manera tranquil·la i amb poc rebombori al bloc de l’Esquerra Independentista es van repetir tot de proclames i càntics. Quan va passar per carrers comercials plens de botigues d’última moda se’ls va escridassar amb una contundent “Aquesta empresa fomenta l’anorèxia!”. Després de més d’una hora de camí la munió arribà a l’Ajuntament i just davant del consistori tots els col·lectius que participaven de la manifestació van fer un acte amb parlament mentre l’Esquerra Independentista va fer el seu acte de manera apartada. La històrica militant de l’Horta Teresa Jordan va llegir el manifest unitari de les organitzacions independentistes de la comarca.

Manifestació institucional a Castelló

La manifestació de la capital de La Plana, convocada per la Plataforma ciutadana per la igualtat efectiva entre homes i dones, va eixir de la plaça La Pau al vespre i va recórrer el centre de la ciutat fins tornar al mateix punt de partida. La Plataforma té un marcat caire institucional, ja que està composada per Direcció Territorial de la Conselleria de Benestar i Justícia, Unitat de violència de gènere de la Subdelegació de Gobern a Castelló, PP, PSOE… entre d’altres. Amb tot, les organitzacions de l’Esquerra Independentista de la comarca hi van convocar i hi van participar.

Al llarg del recorregut es va fer una representació reivindicativa artística i teatral, la lectura d’un manifest unitari i un cant coral. Quan la marxa va acabar molts dels assistents anaren al taller “Articulació del desig a través del bon tracte” fet al Casal Popular de Castelló.

Forta presència policíaca a Barcelona

Vora 2000 persones es van acudir a Canaletes, a Barcelona, per afegir-se a la diada contra la violència de gènere. Com a les altres ciutats del país, la marxa aplegava una gran diversitat de col·lectius i entitats i l’Esquerra Independentista hi va ser present amb un bon nombre de militància. També cal esmentar el fort desplegament policíac dels Mossos, davant d’açò una de les manifestants assegurà: “Això és el que trobarem a partir d’ara”.

Però el 25 de novembre no només hagué concentració i manifestació a Canaletes, sinó que militants de diverses organitzacions, com la CAJEI, es van concentrar davant de l’hospital Sant Pau per contestar un altre acte (celebrat el dia 25 de cada mes) antiavortista. Les organitzacions “Hazte Oir” i “Derecho a la Vida” es concentren davant l’hospital cada mes amb l’objectiu de pressionar als centres mèdics perquè deixen de practicar avortaments.