[bar group="860×106"]

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra el criminal atac israelià a la flota d’ajuda a Gaza

Més de 5.000 persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona per condemnar l’atac per part d’Israel a la flota de la llibertat que duia ajuda humanitària a Gaza de dilluns passat, en un assalt en el qual els soldats israelians van assassinar 9 activistes solidaris.

Durant la manifestació, organitzada per la Plataforma Aturem la Guerra i la Campanya Contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra, els manifestants ha cridat a favor de la llibertat de Palestina han demanat el boicot a Israel i que es trenquin les relacions diplomàtiques amb aquest estat racista. A més, han criticat la impunitat amb que compten els crims israelians i la passivitat i complicitat de les auroritats europees i espanyoles.

La manifestació ha començat a quarts de sis de la tarda als jardinets de Gràcia, i ha acabat a la Plaça de Sant Jaume. Banderes i mocadors palestins, pancartes fetes a mà denunciant les actuacions criminals i el racisme sionista, i també moltes senyeres estelades han donat color a la marxa . Al final de la marxa, en l’acte s’han fet també moltes crítiques al paper de la Unió Europea i l’Estat espanyol per la seva passivitat i debilitat davant les agressions israelianes, tant contar el poble palestí com ara, fins i tot, contra ciutadans europeus.

Entre els presents a la protesta també s’ha reclamat l’expulsió de l’ambaixador de l’estat sionista a l’Estat espanyol, Raphael Schultz, per les seves declaraciosn en que insultava i es mofava de les víctimes de la matança israeliana de cooperants desarmats. En altres ocasions, com després de les grans manifestacions catalanes contra l’atac a Gaza de l’any 2009, Schultz ja va destacar pels seus insults contra els ciutadans catalans.

Els dos activistes solidaris d’Osona,  Laura Arau i Manuel Tapial, han estat presents a la manifestació on han rebut una càlida acollida. Per la seva banda, l’altre català segrestat per Israel, el peridista David Segarra ja ha arribat a València, la seva ciutat. Va ser rebut per una multitud en arribar a l’aeroport de Manises, que li manifestà el seu suport. Tant Segarra com Tapial com Arau van denunciar també la passivitat dels governs espanyol i català ‘abans, durant i després de l’atac’.

En altres ciutats com Istambul, Londres, París, Dublin, Lió, Niça, Bordeus, Marsella, Estrasburg o Montpeller, milers de persones s’han manifestat també avui contra l’atac sionista. En la marxa de Dublin s’ha denunciat especialment l’assalt i segrest del vaixell Rachel Corrie, el darrer de la flota, que ha estat assaltat aquest mateix dissabte per forces israelianes impedint auixí que la seva càrrega de material humanitari arribi a la població assetjada de Gaza.


[bar group="860×106"]