Milers de persones es manifesten a Barcelona pel tancament de les nuclears

Milers de persones es manifesten a Barcelona pel tancament de les nuclears

5 juny nuclears no gràcies

La manifestació convocada per la plataforma Tanquem les nuclears, va començar al Pla de Palau i va arribar fins a la seu d’Endesa, situada a l’avinguda del Paral·lel. Els convocants reclamaven el tancament de les centrals nuclears que funcionen a l’Estat espanyol i denunciaven el projecte de cementiri nuclear que encara està pendent de localització. De forma immediata, demanaven que no es renovi el permís d’explotació de la central d’Ascó, que expira el mes d’octubre, i que el govern estatal vol allargar, malgrat l’antiguitat de la central i les nombroses incidències que registra periòdicament.

El record de l’accident de Fukushima estava present en molts dels manifestants, que recordaven que el moviment antinuclear ja porta molts anys advertint del greu perill d’aquestes centrals per a la salut de la gent i per al medi ambient.

Pep Puig, portaveu de la plataforma Tanquem les nuclears, explicava que el tancament de les centrals és perfectament realitzable a curt termini ja que avui ja es pot disposar de les fonts d’energia alternativa necessàries, i que només és qüestió de voluntat política. En aquest sentit el moviment ecologista ha denunciat reiteradament la incapacitat dels governs de posar en primer pla la seguretat i la salut de la població i d’enfrontar-se als interessos del poderós lobby de la industria energètica i armamentística nuclear.