Milers de persones es manifesten a València pel 9 d’Octubre (+ galeria d’imatges)

L’esquerra independentista reuneix un milers de persones en el bloc més nombrós de la manifestació

Els carrers de València han tornat a omplir-se de manifestants la vesprada del 9 d’Octubre. Vinguts d’arreu del País Valencià, vora cinc mil persones han participat en la tradicional marxa reivindicativa que tanca els actes de la Diada al Cap i Casal.

La marxa l’ha encapçalada, com cada any, la pancarta de la Comissió 9 d’Octubre, que ha triat el lema “País Valencià, dignitat!”, en referència a alguns dels greuges històrics del territori. A la manifestació també hi han estat presents entitats com Ca Revolta, treballadors de Canal 9 o Enllaçats per la Llengua, entre moltes altres. El bloc de l’esquerra independentista ha sigut de nou el més nombrós, malgrat que ha hagut de tancar la manifestació.

Més de mil persones per canviar-ho tot

Tot i que en el moment de l’eixida, a la plaça de Sant Agustí, l’esquerra independentista tan sols ha reunit uns quants centenars de manifestants, un cop ha eixit i a mesura que avançava, s’ha anat afegint gent, fins arribar a prop del miler de persones. La pancarta de la campanya Independència per Canviar-ho Tot (IxCT) ha obert el bloc independentista, rere la qual hi havia una gran estelada portada per militants de les diferents organitzacions que convocaven unitàriament.

Una segona pancarta, aquest cop signada pels convocants, ha deixat pas al centenars de persones que omplien el bloc amb estelades, banderes roges, morades i banderes de la campanya IxCT. Dins del bloc també s’ha destacat una pancarta del col·lectiu local de la CUP.

El recorregut s’ha realitzat sense gaires incidents, tot i que el llançament d’una bengala encesa des d’un quart pis del carrer Colón podria haver causat danys majors. També hi ha hagut provocacions des de la plaça de Bous, on un grup d’aficionats a les corregudes han increpat els manifestants.

Accions i acte polític

Durant el recorregut de la manifestació, membres d’Arran han desplegat diverses pancartes i han penjat cartells en diverses entitats bancàries. “Fem foc al capital” i “Al País Valencià, als Països Catalans el jovent trenquem les regles” han sigut els lemes de les accions.

En acabar la manifestació, a la vora de l’antic edifici de Tabacalera, s’ha realitzat un xicotet acte polític on han intervingut Maria Josep Martínez, en nom d’Alerta Solidària, Imma Milan, en nom de l’esquerra independentista i Isabel Vallet, de la CUP. També hi ha hagut espai per a una mostra de solidaritat amb Herrira i les víctimes de la recent operació policial.

Actes previs a la manifestació

Durant les hores prèvies a la manifestació, diversos actes han omplert el calendari reivindicatiu del País Valencià.

Així, el dia anterior, vora 150 persones han participat del correllengua de Sueca, recuperat per l’assemblea d’Endavant de la Ribera i amb la col·laboració de diverses entitats locals. En aquesta edició, el correllengua ha homenatjat Vicent Andrés Estellés.

El mateix dimarts 8, a València ciutat, el col·lectiu de les Falles Populars i Combatives ha organitzat un sopar a la plaça del Pilar que ha comptat amb l’actuació de Sénior.

I ja el matí del dia 9, a Xàtiva, diversos independentistes han acudit a l’acte institucional en una protesta dins la campanya IxCT. A València, un dinar solidari ha reunit més de cent persones al Racó de la Corbella. Els beneficis del dinar aniran destinats íntegrament a la caixa de resistència dels docents de les Illes. De fet, cal ressenyar que durant el dinar, com també al llarg de la manifestació posterior, s’han pogut veure moltes samarretes verdes.

 

Galeria d’imatges del 9 d’octubre de 2013. 

 

Veure com a presentació .