Milers de persones es manifesten per la llengua en la commemoració de les normes de Castelló

Milers de persones es manifesten per la llengua en la commemoració de les normes de Castelló

castelló per la llengua

La commemoració del 79é aniversari de les Normes de Castelló, que ha aplegat a la capital de la Plana milers de persones en els diferents actes celebrats aquestes darreres setmanes, ha conclòs aquest dissabte amb una manifestació en la qual unes 3.000 persones han reclamat “una escola valenciana, pública i de qualitat”.

Enguany la manifestació era convocada per la plataforma Castelló per la Llengua, com a culminació dels actes organitzats per commemorar la signatura de les Normes de Castelló de 1932. L’Esquerra Independentista de la Plana com cada any, ha tingut una presència destacada en els actes i les mobilitzacions.

Els participants van reivindicar el manteniment de les línies en valencià davant el model trilingüista que planeja incorporar el govern valencià i que arracona la llengua catalana. A més, van clamar per la recupeció de TV3 i IB3 al País Valencià i per un Canal 9 “digne”, que impulse la normalització del valencià. També s’ha demanat que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua reconega “sense subterfugis” la unitat de la llengua catalana.

Durant la manifestació es va retre homenatge a les Normes amb la Muixeranga i unes albaes a càrrec de Pep Martí davant de la Casa Matutano, on es va dur a terme la signatura de les Normes l’any 1932, al carrer de Cavallers. L’escriptor Vicent Usó va llegir el manifest i després ha actuat el cantautor Josep Lluís Notari.