[bar group="860×106"]

Milers de persones surten al carrer contra la retallada de les pensions

Milers de persones van participar aquest dijous 27 de gener en la jornada de vaga i mobilitzacions contra la retallada de les pensions, el mateix dia que govern espanyol, CCOO i UGT pactaven la retallada que reduirà les prestacions de mitjana prop d’un 20% i suposarà un allargament dels anys a cotitzar per rebre una pensió en jubilar-se, fet que per a la majoria dels treballadors s’endarrerirà fins als 67 anys.

barcelona 27g

Al Principat, la vaga fou més notòria als transports metropolitans de Barcelona, amb un seguiment del 40% als autobusos i un 20% al metro. A l’aturada s’hi van sumar sobretot treballadors de diverses indústries (entre les quals Seat, Roca, Gearbox, Prismia -antiga Pirelli-, Mahle Componentes del Motor, Mahle SA, Nestlé), de la neteja, de l’administració pública (Ajuntament de Barcelona i d’altres localitats de l’àrea metropolitana, Diputació de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Correus en diverses localitats) i del sector del transport (CLH Aviación, TMB).

>> Manifestacions de 10.000 persones a Barcelona i 2000 a València

>> Galeria de fotos

Fotos d’Estefania Bedmar :

Flickr_albumid=72157625811492145

A més dels sindicats convocants, CGT Catalunya, CNT Catalunya, COS i Solidaritat Obrera, nombroses organitzacions i moviments socials, entre els quals l’Esquerra Independentista, prengueren part activa en les mobilitzacions. Al llarg de tot el dia hi van haver piquets en les principals ciutats. Hi hagué igualment nombrosos talls de circulació, així com alguns sabotatges a diversos punts del país.

Barcelona fou la ciutat on la manifestació congregà més persones, prop de 10.000 manifestants van recórrer la ciutat a la tarda seguint la convocatòria dels moviments socials i els sindicats CGT Catalunya, CNT Catalunya, COS i TMB Autobusos. La manifestació anava encapçalada per una pancarta amb el lema “Ni retallada de pensions ni reforma laboral. Vaga general, prou reformes institucionals” i va acabar a davant de la patronal Foment del Treball, davant un enorme desplegament policíac.

barcelona 27g

A València, en foren prop de 2000 manifestants, al final d’aquesta marxa els diferents parlaments van denunciar la responsabilitat del capital financer i del govern de l’Estat en aquest atac al sistema públic de pensions. També es va denunciar el pacte d’UGT i CCOO amb el govern del PSOE que suposa la pitjor retallada en les pensions de la història. A Tarragona hi hagué 500 manifestants, i a Lleida 300. centenars de persones es manifestaren també a Alacant i a Reus.

Com a dada rellevant, cal destacar el silenci mediàtic que ha acompanyat les mobilitzacions, que ha arribat a produir situacions tant grotesques com la dels informatius i diaris obviant les manifestacions de milers de persones als carrers catalans en defensa dels drets dels treballadors mentre donaven gran cobertura manifestacions a Egipte.


[bar group="860×106"]