[bar group="860×106"]

Milers de veïnes i veïns de Campanar exigeixen que es quede l’hospital públic al barri

campanarMilers de persones, unes 10.000 segons l’organització, han participat d’una gran manifestació a Campanar pel manteniment d’un hospital públic i de qualitat al barri. La marxa convocada per veïnes de la zona és la més nombrosa que es recorda en la història de Campanar i això no és de bades ja que el trasllat l’Hospital de la Fe provocarà un enorme buit a Tendetes un barri de Campanar que feia la seua vida en bona part al voltant de l’hospital i on moltes persones malaltes que necesssiten atenció quotidiana havien fet la seua vida precisament per estar al costat de la Fe. El lema de la manifestació era “Si afonen el nostre hospital, afonen el nostre barri”, en referència a la degradació que pot patir aquest barri si l’hospital de la zona nord desapareix.

campanarLa manifestació estava oberta per discapatacitats físics i malalts crònics del barri que des del megàfon cridaven contra el trasllat de la Fe a la zona sud de la ciutat -Campanar es troba al nord- perquè suposa una  despesa de temps i diners enorme ja que el nou Hospital de la Fe no té bona convinació de metro ni d’autobús i obliga molta gent a agafar taxis per un valor de 14 euros cada viatge.

La mobilització superà totes les expectatives ja que l’organització només havia demanat permís per a una concentració però en vista de l’enorme afluència de gent s’hagué d’improvisar un recorregut. La marxa baixà tallant el tràfic per l’avinguda de Campanar que recorregué completament i després tornà per adjacents.

campanarEl moment més emotiu fou l’aturada a les portes de la Fe quan diferents treballadors de l’hospital acudiren a solidaritzar-se amb els manifestants que estaven llegint el manifest de la convocatòria. A cada metre que s’avançada se sumava més i més veïns a aquesta marxa que ha comptat amb el suport de diferents entitats del barri com ara la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar que precisament està reclamant que no es requalifique el solar públic de l’escola per construir un hospital privat de la Universitat Catòlica de València.

La inauguració de la Nova Fe tampoc ha estat exempta de polèmica ja que, a més dels maldecaps que està suposant per al veïnat de Campanar, presenta greus deficiències estructurals, i una gran manca de mitjans humans i materials segons denuncien usuaris i treballadors. L’episodi de la caiguda del sostre en una de les plantes és tot un símbol d’aquesta situació i des dels moviments socials i sindicats s’ha denunciat que la presa per inaugurar un macrohospital a València -projecte estrela del PP- s’està traduïnt en situacions esperpèntiques.


[bar group="860×106"]