[bar group="860×106"]

Milers d’estudiants es mobilitzen a València el #17N

17n valènciaLa jornada de la vaga a l’ensenyament als Països Catalans ha viscut la primera gran mobilització aquest matí a la ciutat de València. Més de cinc mil manifestants, tant d’universitat com de secundària, així com d’altres centres d’ensenyament públic, han acudit a la crida nacional del SEPC i l’Assemblea Interuniversitària en defensa de l’ensenyament públic.

La manifestació ha eixit a les 12h de la porta de la Facultat de Història i ha acabat a les portes de la Generalitat, precedida d’un taüt negre amb un estudiants encadenats. Entremig, ha fet aturades a les portes de l’edifici del Rectorat de la UVEG i al pont del Real on hi ha hagut diverses performances de denúncia de les polítiques actuals.

Els manifestants han portat nombroses pancartes, i també s’hi ha afegit a última hora altres sindicats o col·lectius d’estudiants que no havien participat de la campanya prèvia. Aïna Tarrasó, portaveu del SEPC a València, en declaracions a L’ACCENT, ha assegurat que la convocatòria ha sigut tot un èxit. També s’ha mostrat satisfeta pel tancament que es va realitzar ahir a la nit a la Facultat d’Història, al qual acudiren més de cent-cinquanta persones. En aquesta mateixa Facultat el seguiment de la vaga ha sigut dels més elevats, juntament amb el d’altres facultat del campus de Blasco Ibañez, tradicionalment el més reivindicatiu. Segons Aïna, la participació ha superat les expectatives, perquè, a diferència de les mobilitzacions contra Bolonya, hi havia poca gent implicada en els preparatius previs.

La manifestació ha acabat amb la lectura del manifest a la plaça de Manises plena de gom a gom. Aquesta vesprada és el torn de Barcelona.


[bar group="860×106"]