Militants de PxC agredeixen manifestants antifeixistes

Militants de PxC agredeixen manifestants antifeixistes

feixistes agredeixen veïns de Vilanova

El passat dissabte 14 de maig a Vilanova i la Geltrú el partit feixista Plataforma per Catalunya tenia previst realitzar l’acte central de campanya de la seva candidatura municipal. A través del boca orella, impulsat per l’Assemblea de Joves de la localitat, desenes d’antifeixistes es concentraren a la Plaça Charlie Rivel per protestar contra la presència dels ultres, mentre aquests suposadament esperaven dins una furgoneta a que amainés la pluja i poguessin acabar de muntar l’acte. De cop i volta, els ultres de PxC sortiren de dins la furgoneta armats amb barres de ferro i encapçalats pel cap de llista del partit ultra a Vilanova, Gerard Bellalta.

Tot i que la policia local, els Mossos d’Esquadra i el regidor de seguretat de l’ajuntament eren presents a la plaça, no van actuar en cap moment contra els ultres. Aquests van agredir amb total impunitat diverses persones, entre les quals tres menors. Un d’aquests menors agredits, paradoxalment, fou detingut pels Mossos juntament amb un altre manifestant, i no foren posats en llibertat fins ben entrada la matinada.

El cap de llista de PxC per Vilanova, Gerard Bellalta, posseeix un historial farcit de delictes. Entre aquests delictes hi figura la falsificació de contractes per a immigrants sense papers, la descapitalització de l’empresa CYASA. També ha estat demandat per impagament reiterat del lloguer de la seu electoral de PxC a Barcelona, de la qual era el titular. La matinada de les agressions, un antifeixista va ser aturat per un grup d’ultres i el van amenaçar dient-li que estaven en política per interès, perquè eren una màfia i com a tal actuaven sempre que volien.