Mínim compromís del delegat pel cas del Gerard de Lleida

Sis anys de presó s’imputen al Gerard, un militant de l’Assemblea de Joves de Lleida i el delegat de la Generalitat només es va comprometre a fer d’interlocutor amb els Mossos per solucionar el conflicte.

El delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, és el màxim responsable dels Mossos i per això el 14 d’abril la campanya Gerard Absolució es va reunir amb ell per demanar la retirada de l’acusació. La resposta tenia la mateixa validesa pel Gerard i per les altres sis persones amb penes de fins a catorze mesos de presó.

La campanya Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució fa unes setmanes es va proposar fer una ronda de contactes amb polítics locals per retirar l’acusació. El primer fou el regidor de Joventut (PSC) que assegurà que no s’havia vist amenaçat per l’acusat en cap moment. Més tard, el delegat d’Interior a Ponent (ICV) refusà posicionar-se públicament i reduí els actes dels Mossos a puntuals. El següent càrrec va ser l’alcalde de Lleida (PSC) que va prometre parlar amb els agents policials i amb l’advocada de la Generalitat. Finalment, es va dialogar amb el delegat de la Generalitat (ERC), que és responsable de la seguretat pública i per tant dels Mossos. El responsable polític de l’acusació no es va posicionar públicament i l’únic compromís que acceptà és (com l’alcalde) el de fer de mediador amb el cos policial. En declaracions per a L’ACCENT Gerard afirma: “A hores d’ara ells tenen la pilota al seu terrat, nosaltres esperarem un temps prudencial i si no hi ha cap moviment ens plantejarem quin és la resposta més adient”.

El Gerard pot anar a la presó a sis anys acusat d’atemptat a l’autoritat. Els Mossos argumenten que el jove tenia una actitud violenta i que intentava creuar el cordó policial i agredir les autoritats que feien l’ofrena al Roser la Diada del 2008. S’ha demostrat que els informes en què es basen les acusacions són erronis i farcits d’incorreccions. Els altres sis membres de l’AJLL estan imputats d’injúries a l’agent Juan de Dios, policia que va detenir al Gerard. L’acusació pot acabar en catorze mesos de reclusió.