[bar group="860×106"]

“Mirem la mort als ulls”

>>Onze i cinc dies sense menjar és el que porten els dos veïns del Parke Alkosa en vaga de fam indefinida, mentre la Generalitat Valenciana s’enroca i es nega a negociar.

>>La nit de Reis, a les 19h hi haurà una nova concentració de suport.

parc_alcosaHan passat onze dies des que el primer dels membres de la Koordinadora de Kol·lectius del Parke inicià la vaga de fam per reclamar a les administracions els diners que els deuen. Poc després, fa cinc dies, un altre company se sumà a la vaga, i junts estan passat el Nadal ingerint només líquids.

Segons han informat hui en una roda de premsa, els dos vaguistes es troben en bon estat, tot i que ja comencen a fer-se visibles els efectes de la vaga, tant en l’aspecte físic com en les anàlisis mèdiques que es realitzen diàriament. Tot i així, a partir del desè dia sense menjar és quan poden començar a aparèixer les complicacions. És per això mateix que han demanat que els col·lectius i els moviments socials facen un esforç per pressionar l’administració.

“És una vaga indefinida”

Davant de les difamacions que han aparegut en alguns mitjans locals, els membres del Kol·lectiu asseguren que la seua és una vaga de fam indefinida, i no “dejunis rotatoris” com han intentat fer creure alguns periòdics. Com explicava Toni Valero en la roda de premsa, són conscients del que significa fer una vaga indefinida, però estan convençuts i sense por: “el nostre és un barri marginal, on la vida és difícil per a tots, per això no ens fa por la mort i la podem mirar als ulls”.

A banda de la vaga de fam, les mobilitzacions no s’han aturat. Membres de la Koordinadora estan repartint informació cada dia a les portes de la Generalitat. A més a més, els veïns del Parke també acudiren al ple de l’Ajuntament d’Alfafar celebrat el passat 29 de desembre, d’on foren desallotjats violentament per la policia municipal. El ple, convocat de manera extraordinària per l’alcalde del PP, va servir per aprovar els pressuposts, que foren ratificats després que l’oposició en conjunt va abandonar la sala en protesta per l’actitud de l’Ajuntament i la policia local. Dues persones requeriren atenció hospitalària a causa del desallotjament violent.

Suport i solidaritat

En començar la vaga de fam també han començat a arribar les mostres de suport i solidaritat d’arreu dels Països Catalans i de l’Estat. Personalitats com l’historiador Josep Fontana, els músics Xavi Sarrià i Feliu Ventura, els actors Willy Toledo i Rosanna Pastor o els escriptors Alfons Cervera i Pascual Serrano s’han adherit a un manifest de suport, al qual també han donat suport col·lectius i representants polítics de diferents partits. Hi ha, a més a més, una iniciativa per enviar correus a l’Ajuntament d’Alfafar i a la Generalitat amb les reclamacions de la Kordinadora.

Aquest dijous, la Nit de Reis, hi ha convocada una concentració a les portes de la Generalitat, a les 19h, a la qual s’espera l’assistència d’algunes de les personalitats que han signat el manifest. La Koordinadora vol mobilitzar el màxim possible de gent per encarar els propers dies de vaga de fam, que es preveuen difícil, i de pas, per fer-li un present al president com es mereix en una nit tan destacada: carbó.

+ Entrevista, Toni Valero, fundador de la Koordinadora de Kol·lectius Park Alosa: ‘Els gestors de la cosa pública han pervertit les paraules ‘economia social, participació ciutadana’


[bar group="860×106"]