[bar group="860×106"]

Mobilització contra el deute i la troika

mani1juny-1La jornada de mobilitzacions convocada a nivell europeu contra les mesures d’austeritat i els atacs als drets socials i dels treballadors va treure al carrer milers de persones en diferents ciutats del continent aquest 1 de juny. A Barcelona, unes 5.000 persones van manifestar-se amb el lema “que es foti la Troika”, en una mobilizació on es feren setir i veure lemes contra la unió Europea, contra el pagament del deute i també contra els pressupostos antisocials.

Ciutats com Brussel·les, Lisboa, París, Roma, Londres, Barcelona o Frankfurt van veure manifestacions, va ser en aquesta darrera ciutat, capital econòmica alemanya, on la manifestació va tenir un caràcter més combatiu, i es produiren incidents i diverses detencions.

A Barcelona la mobilització era convocada per diferents moviments socials, feministes, d’assemblees de barris i associacions de veïnes i la FAVB, lluites sectorials com la defensa de l’educació, la cultura, la sanitat, els serveis socials, la marea roja de la cultura, grups en defensa el territori i moviments sindicals i polítics de l’esquerra anticapitalista de la ciutat. L’Esquerra independentista hi prengué part, (Endavant, Arran, COS i CUP) amb pactartes contra la dictadura del deute i la UE, per la sobirania econòmica i el poder popular.

Al llarg de la marxa es féu una acció al Deutsche Bank dels Jardinets, denunciant la seva responsabilitat en la crisi i les polítiques econòmiques d’austeriotat contra els i les treballadores, al final de la marxa, molts manifestants cremaren banderes de la Unió Europea. En l’acte final, els actors Vicky Peña, Manel Barceló i Ferran Carvajal van llegir el manifest, que a més de clamar contra el pagament del deute i les polítiques d’austeritat, i recordar les diferents lluites dels Països Catalans, criticava els pressupostos de la generalitat i feia una crida a la desobediència.

La manifestació era covocada per la inciativa ‘Juntes podem’ que havia convcoat el passat 23 de febrer una marxa en que havien assistit 60.000 persones.

El mateix dissabte al matí, a Sitges ja hi va haver protestes contra la trobada d’empresaris del Círculo de Economia, centenars de persones  convocades per  l’Assemblea de Drets Socials del Garraf mostraren el seu rebuig als mandataris polític i econòmics assistents.

Més mobilitzacions els propers dies, Girona i la Seu d’Urgell

També els propers dies 3, 4 i 5 de juny a Girona s’han convocat mobilitzacions de rebuig a la cimera de polítics i empresaris que es farà a la ciutat.

I el proper divendres 7 de juny, l’esquerra independentista de l’Alt Urgell ha fet una crida a mobilitzar-se a la Seu d’Urgell contra la trobada d’empresaris al Pirineu, amb la manifestació convocada per l’Assemblea de Drets Socials.

Manifestació a Barcelona:

mani1juny-b mani1juny-b mani1juny-a mani1juny-d mani1juny-d mani1juny-f mani1juny-g

Sitges:

sitges1juny

Convocatòries a Girona i la Seu:

alturgell


[bar group="860×106"]