[bar group="860×106"]

Mobilitzacions antifeixistes contra el Dia de la Hispanitat

Centenars de persones es van manifestar aquest 12 d’octubre al matí en una manifestació antifeixista a Barcelona. La mobilització estava convocada a les dues torres de Plaça d’Espanya, el mateix lloc des d’on sortia una de les dues marxes de l’ultradreta. Els Mossos d’Esquadra van impossibilitat que els manifestants s’acostessin al lloc de convocatòria, fet que va fer replantejar el recorregut de la manifestació cap al centre de la ciutat. Finalment, la forta presència policial va impedir que la mobilització s’allunyés de Sants i aquesta va finalitzar a la Plaça de Sants.

A Palma, prop d’un centenar de manifestants, convocats per Arran i altres col·lectius revolucionaris, van recórrer alguns dels carrers del centre de la ciutat en una marxa antifeixista controlada per un fort dispositiu policial.

També durant tot el dia a Barcelona, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme va dur a terme unes jornades a Sants, que van finalitzar amb un acte polític amb parlaments de les formacions de l’esquerra parlamentària i de diverses associacions socials.

D’altra banda, en algunes localitats també s’han celebrat les tradicionals botifarrades contra la commemoració del Dia de la Hispanitat. A Mataró el dia 11 es va la vintena edició d’una mobilització que ha esdevingut ja tot un referent. També a Falset i Riudoms els casals independentistes van convocar botifarrades.


[bar group="860×106"]