[bar group="860×106"]

Mobilitzacions arreu dels Països Catalans pel dret a l’avortament davant les amenaces del govern espanyol

28saAquest divendres 28, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, ha estat especialment mogut als Països Catalans, amb nombroses manifestacions i concentracions pel dret a l’avortament, amenaçat per la reforma anunciada pel govern espanyol que suposaria un retrocés a nivells de l’època del franquisme i una de les més restrictives d’Europa, d’acord amb les agressives campanyes de la dreta religiosa més ultra, tant espanyola com catalana. Unes 1.500 persones es van manifestar a Barcelona, a València se n’hi van mobilitzar 200, també es feren protestes a Palma, Tarragona, Castelló de la Plana i Lleida.

28szL’esquerra independentista va prendre part en les mobilitzacions pel dret al propi cos de les dones amb el lema “Parir és una decisió, no una imposició”. La manifestació de Barcelona, amb el lema general de “Ni un pas enrera en defensa dels nostres drets i llibertats”, fou la més concorreguda. Començà a la Delegació del Govern espanyol poc després de les set de la tarda i acabà a la plaça Sant Jaume. Des de l’organització es va afirmar que “sigui quina sigui la llei existent, les dones hem decidit, decidim i decidirem sobre la nostra maternitat”, i que “no acceptarem cap retrocés legal, cap llei que suposi una tornada a la clandestinitat de la pràctica de l’avortament, la qual cosa suposa una violencia directa contra les dones”.

A València foren unes 200 les persones que es concentraren també davant la Delegació del Govern espanyol del carrer Colom, a quarts de vuit del vespre, convocades per l’esquerra independentista. També es feren concentracions a Castelló, a Palma, a Lleida, a Alacant i a Tarragona.


[bar group="860×106"]