[bar group="860×106"]

Mossos i Guàrdia Urbana han encerclat l’acampada de plaça Catalunya per desallotjar-la aquest matí

 

Desenes d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana encerclen la plaça Catalunya de Barcelona des de les 7h d’aquest divendres al matí. Hi han anat juntament amb equips de neteja de l’Ajuntament amb l’excusa de netejar la plaça. Però persones que estaven acampades a la plaça han explicat a L’ACCENT que no es creuen l’excusa.

En aquests moments les estan encerclant amb dos cordons policials i asseguren que en total hi ha uns 200 policies. També hi ha un helicòpter policial sobrevolant la plaça. Les persones que hi han dormit aquesta nit són unes 500, i en aquests moments estan assegudes al centre de la plaça.

>> Des de la plaça Catalunya demanen que tothom que pugui vagi a donar-los suport.

 

Acció conjunta de Mossos i Guàrdia Urbana

Xavier Trias havia demanat després de les eleccions que Jordi Hereu desallotgés la plaça. Els acampats, però, van decidir continuar amb la protesta malgrat les amenaces. Finalment, la decisió presa per l’Ajuntament (encara en mans de PSC i ICV) ha estat desallotjar la plaça, i fer-ho conjuntament amb Mossos i Guàrdia Urbana.

Diverses persones que estan a la plaça i als voltants denuncien que els agents policials no porten placa identificativa de manera visible, tal com dicta la llei que han de fer.

Fonts de la plaça també han explicat a L’ACCENT que quan han arribat els mossos una persona ha patit un atac d’angoixa, però que la policia no l’ha deixat sortir fins al cap de mitja hora, i que se l’ha hagut d’emportar una ambulància. La comissió de sanitat de l’acampada està reclamant que els deixin treure el material mèdic que hi tenen, però de moment la policia els ho ha negat.

També han explicat a L’ACCENT que els equips de BCNeta desmantellin i destrossin totes les instal·lacions que hi havia a la plaça per allotjar les tasques de les diverses comissions que hi havia funcionant i estan retirant les pancartes. Es pot veure en aquest vídeo: vídeo del desmantellament de l’acampada difós per Twitter.

De fet, en alguns moments hi ha hagut tensió entre les persones que havien anat a donar suport als acampats i els vehicles de neteja.

A més, no deixen que la gent reculli les seves pertinences ni cap altre material de la plaça.

Desallotjament de l’acampada de Lleida

Aquest matí la policia també està desallotjant l’acampada de Lleida. Sembla que hi han anat amb la mateixa excusa de la neteja que a Barcelona. Els acampats s’han negat a abandonar la plaça, i els van traient per la força.

 


[bar group="860×106"]