Vaguistes de Movistar ocupen una seu del BBVA

Vaguistes de Movistar ocupen una seu del BBVA

Segueix l’extensió social del conflicte entre vaguistes i Telefónica. Després de la roda de premsa de dimarts i la manifestació de dimecres, dijous 11, dia previ a la segona reunió de negociació entre el comitè de vaga i la patronal, les vaguistes han tornat a fer pressió al carrer.De la mà de la PAH de Barcelona i d’altres com la de Mollet, per exemple, així com membres de l’Assemblea Groga o de l’Esquerra Independentista del Barcelonès (com Endavant o la futura regidora MJ Lecha), entre altres, les vaguistes de Movistar han ocupat l’oficina del BBVA de Rambles cantonada C/Boqueria. L’acció s’ha emmarcat sota l’etiqueta #TicTacMovistar1, en el que està sent el compte enrere que les vaguistes promouen fins la reunió de divendres.

Des de quarts d’11h del matí, vaguistes han fet pública l’ocupació, que ha transcorregut amb tota normalitat i pacíficament. Un cop dins, vaguistes i solidàries s’han dedicat a omplir el terra de papers i tríptics esmicolats, acció típica i clàssica en les ocupacions de la PAH. Tant dins com fora s’han enganxat desenes d’adhesius de Movistar esclavistes, i fora també s’hi ha penjat una pancarta que explicava l’acció.

De fet, l’acció ha estat, durant tota l’estona, centre d’atenció per a turistes que passejaven per les Rambles i s’hi aturaven per fotografiar-ho. De tant en tant, sonava algun clàxon solidari mentre que fins no paraven els tambors, les botzines i càntics que animaven l’ocupació.

L’acció ha finalitzat vora les 14h del migdia, quan els i les vaguistes han abandonat voluntàriament l’oficina i s’han dirigit a la botiga del MWC, oberta de nou al públic, i hi han enganxat desenes i desenes d’adhesius, tot recordant l’ #OccupyMovistar i que el conflicte segueix obert. Per al divendres 12, han convocat concentració solidària a partir de les 11h davant de l’ICAB, on a les 12h tindrà lloc la segona reunió de negociació.