[bar group="860×106"]

Multa de 100 euros pels tres acusats de l’ocupació del Casal Popular de Joves de Lleida

Avui s’ha celebrat el judici contra 3 joves lleidatans acusats d’usurpació i danys en el context de l’ocupació del Casal Popular de Joves el desembre de 2012. Prèviament al judici, la petició fiscal era de més de 38.000 euros de multa.

La petició fiscal va generar una campanya de solidaritat que va dur a 132 joves lleidatans a autoinculpar-se com a corresponsables de l’ocupació del Casal Popular. Les autoinculpacions també volien posar de manifest que s’havia pres als 3 joves acusats com a caps de turc per a escarmentar el moviment juvenil de la ciutat.

Finalment, el fiscal ha decidit a l’inici del judici de rebaixar la petició de multa a 100 euros per cadascun dels acusats i canviar la qualificació de delicte a falta. Els tres acusats han acceptat la rebaixa per evitar enfrontar-se a una petició de multa inassumible econòmicament.

Des del Casal Popular de Joves valoren positivament la rebaixa de la fiscalia, tot i que es reafirmen en el fet que els tres joves van ser presos com a caps de turc, ja que havien participat en igualtat de condicions amb desenes més en aquesta ocupació.


[bar group="860×106"]