[bar group="860×106"]

Multat per informar sobre la vaga general

El passat 28 de març, un dia abans de la darrera vaga general, un militant de la territorial del Montsià de la COS va ser identificat mentre informava sobre la vaga. El sindicalista, que explicà a l’agent 4001 de la policia municipal que la COS era un dels sindicats convocants i que podia fer les comprovacions oportunes, fou “convidat” per l’agent a a que l’acompanyés a comissaria. Sense explicar-li el motiu, ja que no es tractava de cap repartiment de propaganda, sinó de l’exercici d’un dret recollit per la constitució, l’agent es posà nerviós, i per tant el sindicalista decidí accedir a la petició del policia. Allí a comissaria, de males maneres se l’identificà. Participaren en aquest procediment tant l’agent 4001 com un altre policia municipal que es negà a identificar-se. Mesos després, ha arribat una multa de 150 euros per repartiment de publicitat. La multa feta efectiva per l’agent 4001 acusa al company de repartir publicitat i adjunta un full informatiu de la COS sobre la passada vaga del 29 de març.

Segons relata l’afectat, quan anà a recollir la multa a l’ajuntament, ja que en el moment de la notificació feta per l’oficina de correus no es trobava a casa, es trobà que la persona que l’havia d’atendre no hi era i li digueren que deixara la notificació de correus i que tornara l’endemà. Quan tornà i explicà que la notificació l’havia deixat ja allà el dia anterior, li digueren que l’havien llençat al fem. Aleshores, l’afectat entrà una queixa al registre de l’ajuntament, fet que provocà que al cap de mitja hora aparegués finalment el paper extraviat, comunicant-li de nou que l’endemà podria passar-lo a recollir a l’ajuntament. Al dia següent, en anar a recollir aquest document i acompanyat del seu fill de 3 anys, li volien fer signar un paper però sense donar cap explicació que no fos que si no signava aquell paper no li retornaven la notificació. En insistir en demanar explicacions intervengué el cap de l’Agència Tributària, que tampoc volia donar explicacions i finalment clogué la conversa amb un “aparta” i una espenta. Seguidament avisaren la policia municipal i el feren signar.

A banda dels fets, la COS també denuncia l’ús de l’ordenança del civisme amb finalitats polítiques. Pel sindicat, el fet que denuncien no tracta de cap fet aïllat ja que, tot i que hi ha una ordenança que no es pot ni penjar cartells ni repartir informació, aquesta només es fa servir contra els moviments polítics i, sobretot, contra l’esquerra independentista. El sindicat denuncia que “constantment se’ns identifica per encartellar, se’ns boicotegen xerrades no cedint espais o denegant-los en darrer moment”. El mateix sindicalista multat explica fa ja uns anys hagué de suportar amenaces personals de l’alcalde i un regidor, tots dos de CIU, per repartir un paper on deia quin sou rebien.

Davant les contínues agressions per part dels càrrecs electes de CiU contra la militància de l’esquerra independentista, la COS es pregunta en un comunicat si és certa la conversió independentista d’aquest partit: “Realment algú s’ho creu? En quin moviment independentista els seus militants persegueixen els companys?”


[bar group="860×106"]