[bar group="860×106"]

Multitudinària manifestació per defensar la independència lligada al canvi social

a3Més de 15.000 persones van assistir ahir a Barcelona a la manifestació convocada per la campanya “Independència per canviar-ho tot”. Els manifestants corejaren lemes per la independència, a favor dels Països Catalans, contra el capitalisme i les retallades socials. Unes consignes que reflectien la voluntat de molta gent de reclamar que la independència tingui en compte tant la defensa d’un canvi social al servei de la gran majoria popular, com el conjunt del país, desbordant els límits i renúncies que s’imposen des del partits que encapçalen l’actual procés del Principat. La marxa comptà amb l’assitència de col·lectius diversos, a més de l’esquerra independentista hi assistiren nombrosos moviments socials, membres de plataformes en defensa dels serveis públics, sindicalistes, iaioflautes, assemlees de barris,…

Al pla de palau tingué lloc l’acte final, presentat per l’actor Francesc Luchetti. Neus Tur, en representació del comitè de suport a la vaga de docents de les Illes va afirmar que la independència ha de servir també per defensar un ensenyament públic i en català, recalcant que la defensa de la llengua és un element clau, i va destacar la solidaritat rebuda des de tot el país amb la seva lluita com una mostra més que els Països Catalans són molt més que una realitat cultural. Intervingué també Marta Sibina, de Cafè amb llet, un protaveu dels iaioflautes i el diputat de la CUP-AE Quim Arrufat, que denuncià tant la resposta espanyola al clam independentista en clau d’amenaça, vista el passat 12 d’octiubre, les apostes per terceres vies que cerquin un nou pacte amb l’estat, i un sobiranisme dissenyat als despatxos de la banca al servei de les classes dominants. Davant d’això reclamà la necessitat d’una indeepndència per a canviar-ho tot, i d’obrir un procés constituent per a les classes populars.

Aitor Blanc, portaveu de la campanya, va destacar la gran quantitat d’actes que la campanya ha fet arreu dels Països Catalans, va anunciar que aquesta continuarà properament amb una dinàmica de denúncia de l’espoli social i les privatitzacions, i afirmà que l’èxit i interès que ha aixecat la campanya entre sectors ben amplis serviran perquè aquesta pugui esdevenir una eina molt útil de cara als esdeveniments que es poden precipitar en els propers mesos.

També hi feren presència els diputats de la CUP-AE David Fernàndez, Isabel Vallet i Quim Arrufat, o el d’ICV-EUA David Companyon, l’escriptor Julià de Jodar, el futbolista Oleguer Presas, el jurista Gerardo Pisarello, periodistes com Toni Baños, sindicalistes com Jordi Martí o Maria José Lecha, o Pau Llonch, de la PAH. Molts manifestants duien cartells que recordaven lluites com la vaga dels treballadors de Panrico, la dels treballadors de Justícia, o la lluita contra el projecte Castor, entre altres.

Galeria d’imatges del 19 d’octubre de 2013. 

 

Veure album.


[bar group="860×106"]