[bar group="860×106"]

Multitudinàries mobilitzacions a València i Alacant en defensa de l’ensenyament públic


alacant_ensenyament_21G_2012_1
Capçalera de la manifestació a Alacant
+fotos a l’interior

La resposta al carrer a les retallades de la Generalitat ha cobert les expectatives més optimistes. Amb renovades energies, desenes de milers de valencians i valencianes han omplert els centres de València i Alacant clamant en favor d’un ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

Diverses persones assistents a les mobilitzacions assenyalen que aquestes superen fins i tot en nombre les organitzades pel moviment 15M, indicador que la indignació popular arriba cada vegada a capes més àmplies de la població. A Alacant ja s’ha aventurat una primera xifra de 50.000 assistents, mentre que a València l’organització xifra l’assistència en 120.000 persones.

En ambdós casos, les mobilitzacions han aconseguit completar el seu recorregut quan encara faltava gent per sortir del punt d’inici. En el cas d’Alacant, la mobilització ha omplert el tram comprès entre les escales de l’institut Jorge Juan i la Casa de les Bruixes. En el cas de València, la mobilització partia de la plaça de Sant Agustí i finalitzava a la plaça de la Mare de Déu.


El SEPC crida a l’organització

En unes primeres declaracions dels portaveus del sindicat a L’ACCENT, el SEPC ha animat a iniciar l’organització de mobilitzacions. A les manifestacions d’avui, segons fonts del sindicat, seguiran les assemblees obertes a la universitat, on professorat, estudiantat i personal d’administració dibuixaran conjuntament el calendari mobilitzador en l’àmbit universitari.

Des del SEPC s’apunta a la vaga del passat 17 de novembre com a detonant de l’inici de les mobilitzacions universitàries.

Pel que fa als instituts, s’estan organitzant assemblees en molts d’ells. El sindicat alerta sobre la temptació del govern d’aturar les mobilitzacions fent ús de la repressió contra l’estudiantat de secundària, la baula que suposen més dèbil, tal com succeí amb el cas de l’institut d’Almassora.

El sindicat ha expressat el seu convenciment que aquest 2012 serà un any especialment agitat a nivell social, i que caldrà estar preparats per a qualsevol contingència.

Vídeo

(cortesia de www.melderomer.tv)

Galeria d’imatges

 

valencia_ensenyament_21G_2012_1 alacant_ensenyament_21G_2012_2
València Alacant
valencia_ensenyament_21G_2012_2 alacant_enseyament_21G_3
València Alacant
valencia_ensenyament_21G_2012_3 alacant_ensenyament_21G_4
València Alacant

 

 


[bar group="860×106"]