[bar group="860×106"]

Neix Fes Xarxa, punt de trobada dels moviments populars

El punt de trobada dels moviments populars, així es defeneix el nou lloc web que ha nascut aquests dies. Un portal web que ve a donar resposta a una carència als nostres territoris i és la creació d’un lloc definitiu per donar cabuda a totes aquelles activitats que des de l’àmbit cultural, social, reivindicatiu, etc… es realitzen arreu dels Països Catalans.

Podem considerar que fesxarxa.cat no ha eixit del no res, sinó que l’ha precedit un treball de tres anys amb la posada en marxa de la web unitària alcoiacomtat.cat, un projecte impulsat des de l’Assemblea de Maulets de l’Alcoià que recull vora vint col·lectius adherits de les comarques valencianes de l’Alcoià i el Comtat, i s’ha consolidat com a referent a aquestes comarques amb més de 15.000 visites mensuals.

 

Així i tot, fa uns mesos es va avaluar la dificultat que tindria anar exportant el projecte a totes les comarques del país, perquè cadascuna tingués un projecte igual al d’alcoiacomtat.cat, aleshores fou quan es va fer palesa la necessitat de posar en marxa una única web a nivell unitari, i que abraçaria tots els territoris de llengua i cultura catalanes.

Fes Xarxa és un espai de trobada a Internet de diverses organitzacions, col·lectius, grups musicals, casals i altres entitats que tenen interessos comuns en la defensa de la llengua i cultura pròpies, així com en altres aspectes com ara l’ecologia, la defensa dels drets laborals i de la dona, del territori, etc… i que pretén esdevenir referent informatiu per a totes aquelles persones interessades en les activitats que aquests col·lectius realitzen a les comarques de parla catalana.

El nou portal no sols és un lloc on trobar tota la informació sobre xarrades, concerts, exposicions, manifestacions, concentracions i altres activitats que es realitzen als nostres territoris, si no que també conta amb informació detallada dels col·lectius que s’adherixen a la web a cada comarca dels territoris de parla catalana, per a que els/les visitants puguen tindre un llistat de tots aquells col·lectius que d’una o altra forma tenen una implicació social tant a la vida de les comarques, com a nivell nacional, des de grups de teatre, ecologistes, excursionistes, fins a col·lectius en defensa de la llengua i el territori, grups musicals, i d’altres.

Formen part d’aquest projecte totes aquelles associacions, organitzacions, entitats, casals, grups de música i col·lectius ubicades en l’àmbit geogràfic de les comarques dels Països Catalans. Les entitats que participen a Fes Xarxa tenen per principi la defensa d’aquests valors: la defensa del territori, del català com a llengua pròpia, de la cultura en totes les seues expressions, per la preservació del medi ambient i les espècies animals, per la defensa de la pau i la tolerància, per la defensa del treball digne, per la defensa dels drets de la dona…

I en definitiva totes aquelles activitats enfocades a la defensa dels valors de la igualtat per tal de mostrar als nostres pobles, barris i ciutats una realitat diferent i per tal de construir una consciència per una societat més justa i igualitària.

Altres apartats interessants que es poden trobar al lloc web és un apartat per consultar la xarxa de Casals, ateneus, seus, i d’altres a cada comarca dels Països Catalans, contingut multimèdia, actualitat, un fòrum, llibres, campanyes, i cinema compromés.

Com s’ha assenyalat l’àmbit geogràfic dels col·lectius que participen de la nostra web, són els territoris de llengua i cultura catalana. Tot i que entenem que és un projecte que no hauria de quedar-se ací només, la nostra intenció és que a través d’organitzacions de tots els àmbits, el projecte vaja promocionant-se en altres nacions sense Estat i puga créixer amb la nostra ajuda.

Per tal que, en definitiva, ajude a vertebrar una xarxa a Internet que des de l’autogestió i l’activisme enfortisca una societat civil, preocupada pels problemes de la comarca, la vida política, els drets de la classe treballadora, l’ecologia, el feminisme… i que arribe a totes les comarques dels Països Catalans i d’altres nacions sense estat d’Europa.

D’alta banda Fes Xarxa és un lloc obert a la participació, on les persones que visiten el lloc poden afegir actes que es realitzaran a la seua comarca, enviar contingut multimèdia, opinar al fòrum, i enviar notícies i altre tipus de material per a que siga publicat.

Des de Fes Xarxa s’ha llençat una campanya d’adhesions a multitud de col·lectius arreu dels Països Catalans per que s’adherisquen i es vaja així completant el contingut de la web, així que s’espera contar amb l’ajuda d’aquestes entitats i la de moltes persones que treballen a la seua comarca.

En definitiva pensem que és un projecte únic a Internet en la història del nostre país i més necessari que mai, ja que les mínimes llibertats individuals i col·lectives, els drets nacionals i els drets socials guanyats amb dècades de lluita estan més en perill que mai.

Fes Xarxa · www.fesxarxa.catinfo@fesxarxa.cat


[bar group="860×106"]