Només un terç de l'electorat hauria acudit a les urnes a Hondures

Només un terç de l'electorat hauria acudit a les urnes a Hondures

Mobilització de la resistència al cop d'Estat a HonduresEl Frente Nacional de Resistencia Popular Contra el Golpe de Estado ha emès un comunicat on assegura que l’abstenció a les eleccions presidencials a Hondures d’aquest diumenge ha estat d’entre el 65 i el 70%. Això significaria que només un 30-35% de l’electorat va anar a votar.

El front de resistència, que havia cridat a l’abstenció, celebra que, “d’aquesta manera, el poble hondureny ha castigat els candidats colpistes i la dictadura”.

Telesur assegura que durant la jornada electoral hi ha hagut 83 deteniguts i un mort per trets de militars.

Des del Frente Nacional denuncien moltes irregularitats durnant la jornada electoral (com portar salvadorenys a votar), però celebren que “la farsa electoral montada per la dictadura ha estat contundentment derrotada”.

La major part d’estat d’Amèrica ja van advertir que no reconeixerien el resultat de les eleccions, perquè consideraven que eren un intent de legitimar el cop d’Estat. Recordem que el president legítim hondureny, Zelaya, està des de fa setmanes a l’ambaixada barsilera a Hondures i que els colpistes no el deixen sortir en llibertat.

El president del Brazil, Lula da Silva, ha expressat aquest dilluns que després de les eleccions el seu Govern no es replantejarà la seva posició respecte Hondures i que, per tant, reconeixarrà les il·legítimes eleccions com un “intent de blanqueig” del cop.

Per contra, el govern d’Obama sí que va avançar que respectaria el resultat de les eleccions muntades pels colpistes.