[bar group="860×106"]

Resistència a Nou Barris davant amenaça de 16 desnonaments en un dia

Foto: @occupybarcelona

Per aquest dilluns és previst que al districte barceloní de Nou Barris s’executin 16 desnonaments. Aquesta dada posa de relleu la duresa amb què la crisi econòmica està colpejant els barris populars de Barcelona. Segons dades judicials, diàriament a la ciutat de Barcelona es produeixen entre 18 i 20 execucions hipotecàries.

Diverses plataformes socials de Nou Barris,  encapçalades per l’associació 500×20, han fet una crida a mobilitzar-se per aturar aquests desnonaments. Des de primera hora del matí centenars de veïns s’han mobilitzat davant dels habitatges amenaçats, malgrat una intensa pluja. En el moment de redactar aquesta notícia ja s’havien aconseguit aturar almenys 10  desnonaments per la mobilització o per qüestions de procediment. En 2 casos més els veïns havien abandonat l’habitatge per por al desnonament i en un altre cas, els veïns decidien marxar davant l’amenaça. Tot i haver pagat els deutes del lloguer, al jutjat no li constava.

Portaveus de 500×20 han denunciat que hi ha hagut alguns dels desnonaments de famílies amb criatures on no han fet acte de presència els serveis socials, com hauria de ser segons el protocol. també han estat molt crítics amb l’actitud dels membres de la comitiva judicial, que han dedicat burles i comentaris insultants cap als desnonats.

Al migdia, un grup de veïns i veïnes han acabat entrant a la seu del Districte, on han denunciat els desonaments.

El districte de Nou Barris ha vist com en els darrers sis anys la renda dels seus habitants disminuïa de forma dràstica. Ho explicava fa pocs dies l’enginyer Xavi Sobrepere al seu blog. A partir de les dades obertes de l’ajuntament de Barcelona, demostra com les diferències tant d’ingressos salarials com patrimonials s’han eixamplat entre els barris rics i els barris pobres de Barcelona. Concretament, a Nou Barris, la caiguda d’ingressos entre 2008 i 2012 -darrer anys amb dades disponibles- ha estat al voltant del 30%. Així mateix, el valor patrimonial dels habitatges ha caigut fins a un 40% en barris com Ciutat Meridiana i Trinitat Nova.

Finalitza la divuitena edició del saló immobiliari Barcelona Meeting Point

Aquesta situació contrasta amb la clausura, ahir, del Barcelona Meeting Point, un saló immobiliari que enguany ha arribat a la divuitena edició. Aquesta fira, segons el seu president i exdirigent del PP Enric Lacalle, “ha ajudat a que vinguin rusos, xinesos i inversors europeus, que són els que compren més, a adquirir habitatges”. El Barcelona Meeting Point s’ha destacat en els darrers anys per a oferir als inversors el parc d’habitatge de molts bancs i caixes. Un parc que en part és provinent dels desnonaments per impossibilitat de poder fer front a les hipoteques, com ja va denunciar la PAH l’any passat en una acció al mateix saló.


[bar group="860×106"]