[bar group="860×106"]

Nou Barris es mobilitza pel lloguer protegit

Jornada pel lloguer protegit. Foto: 500x20.blogspot.com

“Si heu ajudat als banquers ara ens toca als ciutadans” i “500 habitatges al 20% del sou a Nou Barris”. Aquests dos lemes van atraure fins a un miler de persones el passat dissabte 7 de febrer al districte barceloní de Nou Barris. La jornada reivindicativa l’havien convocat una plataforma d’entitats que exigeixen un parc públic de lloguer protegit i que el govern ajudi la ciutadania com ha ajudat els banquers, a qui els convocants acusen de ser l’origen de l’actual crisi econòmica.

Era el primer dissabte sense vent infernal i pluja continuada. Tot i un fred gèlid, les ganes de lluita i festa i un poc de sol van permetre una Jornada que va cobrir sobradament totes les expectatives: festa, concerts, informació ciutadana, tallers, batucada, paradetes d’entitats, circ, assemblea al carrer i manifestació fins a les portes de l’Ajuntament de Districte.

L’Ajuntament de Nou Barris es va negar a facilitar la tarima, cadires i un punt de llum justificant falta de pressupost. L’esforç va recaure doncs sobre les entitats que varen gestionar o donar suport a la jornada ( Llista Demanda de Lloguer Protegit, Assemblea Habitatge Digne de 9Barris, Ateneu Popular de 9Barris, Kasals de Joves, Circ de l’Ateneu, Associacions de Veïns, Coordinadora AMPAs de 9Barris, Trobada Alternativa, Biciosxs, etc …) i molts ciutadans anònims que varen posar el seu granet de sorra al llarg de tot el dia. No podem deixar de donar les gràcies al Kasal de Joves de la Guineueta, als imitadors de polítics, al grup de música popular uruguaiana i al grup de rock Stoy ke Trino que varen tancar fantàsticament el dia.

 

Els objectius de la Jornada eren:

  • obrir el debat sobre la necessitat d’un Parc públic d’habitatge de lloguer que pugui oferir habitatge a preu protegit a totes les franges de la població i en una quantitat que superi el 20% de la població.
  • Els Serveis Socials de l’Ajuntament deuen complir la seva obligació: ajudar a les famílies amb més problemàtiques a superar els estralls de la crisi capitalista i financera que se’ns ve a sobre i especialment en el tema de l’habitatge
  • Cap desnonament i execució hipotecària a causa de la crisi. Total paralització. Cap ciutadà es pot veure privar del dret a sostre per causa externes a la seva voluntat.
  • Discutir en una assemblea amb les entitats veïnals el Manifest que recull totes aquestes demandes que són de dret ciutadà i vehiculitzar-ho a l’Administració.
  • Un gest immediat de l’Ajuntament de Barcelona que posi a l’abast del barri edificis per començar a gestionar aquell parc públic de lloguer protegit.
 
Es van repartiren més de 5.000 díptics de la festa i manifestos. Més de 300 persones van signar recolzant la campanya, més de 100 persones es van afegir a la llista de demanda de lloguer protegit que suma quasi 250 persones, 50 persones volen rebre informació, el blog 500×20 rep una mitja de 20 visites diàries i al conjunt de les activitats van passar prop d’un miler de persones i molta gent jove.

L’Ajuntament de Barcelona mai ha posat interès en tenir un Parc públic. De fet al seu web no hi ha manera humana de trobar pisos de lloguer públics. Ara tenen més gent organitzada que sap el que vol i ho vol.
 
Font: 500×20.blogspot.com

 


[bar group="860×106"]