Nous indicis de dopatge de l'altleta i senadora del PP Marta Domínguez

Nous indicis de dopatge de l'altleta i senadora del PP Marta Domínguez

Marta-Dominguez-dopada-pepera

El passat de 21 de maig la IAAF va fer públic que existien anomalies en el passaport biològic de l’atleta Marta Domínguez durant els anys 2009 i 2010, precisament el període durant el qual es va proclamar campiona del món dels 3000m obstacles. El passaport biològic registra diferents indicadors com hematòcrit, hemoglobina i reticulosis entre altres, durant un període llarg de temps per detectar possibles alteracions en aquests.

Els resultats d’aquest passaport haurà de ser estudiat presumiblement per un grup d’experts pertanyents a diferents federacions internacionals, sent més que possible una proposta de sanció de dos anys d’inhabilitació per a l’atleta de Palència.

No és el primer cop que Domínguez es veu implicada en casos de dopatge, el seu nom aparegué als sumaris de les operacions Galgo i Puerto, sense que des de les entitats federatives espanyoles i la justícia s’adoptaren mesures contra ella.

Domínguez, senadora pel Partit Popular ha atribuït aquestes imputacions judicials a muntatges que des de l’anterior govern s’haurien perpetrat cap a ella. Però aquesta nova acusació des d’institucions internacionals anul·la la teoria de la conspiració que ella s’havia encarregat de difondre per mitjans de comunicació afins al PP.

Aquesta nova sospita de dopatge no fa més que reforçar l’opinió de que Espanya ha segut i continua sent molt lax amb el dopatge i totalment inoperant a l’hora de perseguir-lo, com ha demostrat la recent sentència de l’Operació Puerto, en la que la jutgessa hadecidit que les mostres de sang pertanyents a diferents esportistes havien de ser destruïdes sense revelar-se la identitat d’aquests.

L’expedient arribarà ara a la Federació Espanyol d’Atletisme que serà la que haurà de decidir la sanció. Un cop més el focus estarà sobre l’Estat Espanyol per veure com gestiona el possible dopatge d’una de les seves campiones. Tot això tenint com a rerefons l’elecció de sèu per als Jocs Olímpics del 2020, una elecció per a la qual la ciutat de Madrid ha presentat candidatura i que es resoldrà el proper setembre.