[bar group="860×106"]

Nova càrrega policíaca davant la Delegació de govern a València acaba amb, com a mínim, dos detencions més

lluis_vives_jefaturaA les sis de la vesprada s’havia convocat una concentració per protestar contra la repressió policíaca de les concentracions de l’IES Lluís Vives de València d’aquest matí, la Policia Nacional Espanyola ha tancat la zona impedint que les persones pogueren manifestar-se i finalment ha carregat violentament. Fonts de la mateixa manifestació asseguren que s’ha detingut a dues persones, però podrien ser més. Això s’hauria de sumar a les sis d’aquest matí i a la detenció d’ahir, en total nou persones que han passat a dependències policials, quasi totes a la casserna de Sapadors.

Hi ha notícies que, amb molta probabilitat, les persones detingudes no seran alliberades aquesta nit. Per la seua banda, la gent que ha intentat concentrar-se davant de Delegació de govern a les sis, després de les descàrregues, s’ha mobilitzat per traslladar la concentració davant de la Prefectura Superior de la Policia Nacional, al carrer Gran via Ramon y Cajal, 40. On són actualment un bon nombre de persones tallant el carrer.

La comunitat estudiantil de l’IES Lluís Vives ha estat protestant davant de l’Estació del Nord de València des de principi de setmana contra les mesures de retallada pressupostària que pateix el centre. Segons informava a L’ACCENT un estudiant que hi participava des de bon començament, la repressió anà pujant de to dia rere dia fins que ahir acabà en una contundent violència políaca i detencions.


[bar group="860×106"]