[bar group="860×106"]

Nova jornada de mobilitzacions en solidaritat a la vaga indefinida de la #ResistènciaMovistar

Escalada d'accions contra la multinacional espanyola, que continua negant-se a negociar

El proppassat dijous 14 de maig, pels volts de les sis de la tarda, una trentena de persones, moltes d’elles membres de diversos col·lectius socials i polítics de la Vila de Gràcia, han irromput a la botiga de Movistar del carrer Gran de Gràcia de Barcelona. L’acció era una mostra directa de suport a la vaga indefinida del personal tècnic del gegant espanyol de les telecomunicacions. Les solidàries han penjat una pancarta a la façana de la botiga i n’han omplert d’adhesius tant l’interior com l’exterior, aconseguint el tancament de l’establiment comercial.

Posteriorment, les concentrades han tallat el trànsit al carrer Gran de Gràcia a crits de “Solidaritat vaguistes Movistar” i “Movistar explota i esclavitza”, mentre desenes de persones curioses s’aturaven a les voreres adjacents. Després d’uns 30 minuts de tall, la concentració ha avançat a marxa lenta uns 200 metres per Gran de Gràcia en direcció nord i seguidament s’ha dissolt. Una dotació de la Guàrdia Urbana i una dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a l’indret, sense registrar-se cap incident amb el grup de manifestants.

La mobilització ha transcorregut en paral·lel a una desena d’ocupacions, impulsades per diversos col·lectius polítics, socials i sindicals, d’altres seus comercials de Movistar en diferents punts del Principat. Sabadell, Terrassa, Vilafranca i Reus són algunes de les capitals des d’on també s’ha alçat un crit de guerra contra la precarietat, la subcontractació i l’abús patronal.

Així doncs, després de més d’un mes ja de lluita i resistència, es multiplica i s’estén la resposta social solidària amb la vaga històrica del personal tècnic subcontractat de Movistar. Avui mateix el hashtag #VagaDelPoble, impulsat per una campanya comunicativa conjunta de les diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista, ha aconseguit força ressò a twitter. Amb aquesta acció comunicativa, l’Esquerra Independentista ha volgut palesar el seu suport actiu a la vaga, i amb discurs propi.


[bar group="860×106"]