Nova jornada de violència policial a València

>>València ha viscut avui la tercera jornada consecutiva de violència policial contra els estudiants.

lluisvives_sapadors

Foto: @JAM_LP


A les 12:30 hi havia concentracions a les portes d’instituts i facultats contra les detencions dels dos dies precedents. La concentració a la facultat d’Història ha acabat amb el tall de l’Avinguda Blasco Ibañez, mentre que els concentrats davant l’IES Lluís Vives han tallat el trànsit del carrer Xàtiva.

A les 14:30, més de mig miler de manifestants s’han dirigit cap a la comissaria de Sapadors per reclamanr la llibertat dels detinguts. Un cop allà s’han succeït les càrregues policials, cada volta més violentes, i han començat les detencions. Diversos informants apunten a un mínim de 7 persones.La Policia Nacional ha encerclat un grup d’uns cinc-cents manifestants, als quals han identificat un per un i els han amenaçat d’imputar-los un delicte de desobediència. També ens han informat que als menors d’edat no tenien intenció de deixar-los marxar fins que no vinguessin els seus pares a recollir-los, mesura que mostra una clara voluntat d’escarment.

A aquesta hora (17:30) encara no hi ha informes definitius sobre possibles ferits. El que sí que ens han trasmès alguns dels assistents a la manifestació ha estat que malgrat trucar diverses voltes als serveis mèdics, aquests no han fet acte de presència.

A les 16:30 s’ha iniciat una concentració a la Ciutat de la Justícia, on aquesta vesprada han de declarar els detinguts en dies anteriors. Aquesta concentració reuneix ja centenars de persones.