[bar group="860×106"]

Nova marxa contra la planta de tractament de residus animals

La Vall d'Albaida reprèn les mobilitzacions contra la planta després de constatar que el canvi de Govern no l'ha aturat

Aquest diumenge 10 de gener, els veïns i les veïnes de la comarca de la Vall d’Albaida tornaran a mobilitzar-se contra la planta de tractament de residus animals projectada a la localitat de la Pobla del Duc. “Aquest tipus d’infraestructura -han assegurat els afectats en un comunicat- és una imposició a la nostra comarca, que afectarà de forma negativa al medi, a la ramaderia i a l’agricultura.”

La crida a la mobilització feta per l’Assemblea Veïnal ja ha rebut el suport de més de cinquanta entitats locals, del País Valencià i també dels Països Catalans, entre les quals, organitzacions de l’esquerra independentista com Arran, COS o Endavant. En el comunicat, els convocant també asseguren que les “promeses preelectorals d’aturar el projecte, no han sigut complides” pels partits de l’actual tripartit. I insisteixen “volem mostrar el desacord amb les promeses i les seues respostes després d’arribar al govern. Hem de reconèixer que els veïns i veïnes vam delegar en els resultats electorals el fi del projecte i vam deixar de banda la força dels pobles. De totes maneres, esperem que continuen mantenint la seua paraula per paralitzar el projecte”.

La marxa partirà de la rotonda Otos-Bèlgida a les 10h, transcorrerà per la CV-60 per acabar a l’entrada de la Pobla del Duc. Per facilitar-hi l’arribada, també s’han programat eixides des d’Albaida, Ontinyent, Castelló de Rugat, l’Olleria o la mateixa Pobla del Duc.

Des de fa més de dos anys, la comarca s’està mobilitzant contra una instal·lació que preveu tractar més de dues-centes tones diàries de residus animals de tot l’Estat espanyol, que inclou animals infectats i contaminats. A banda de les males olors, de l’augment de trànsit i de l’impacte visual, els veïns i veïnes també denuncien els perills de contaminació i la potencial devaluació del valor dels productes agropecuaris de la comarca


[bar group="860×106"]