[bar group="860×106"]

Nova purga sindical en l’ERO de Nissan

Com a Seat. Novament un altre expedient de regulació d’0cupació (ERO) pactat entre l’empresa, CCOO i UGT afecta de ple, i principalment, a treballadors afiliats a altres centrals sindicals alternatives, i principalment a CGT, que s’ha oposat als acomiadaments.

El passat juliol, 698 treballadors de Nissan de la Zona Franca (Barcelona) van ser acomiadats en el marc d’un ERO, pactat d’amagat per l’empresa CCOO i UGT. A finals d’agost la multinacional automobilística va presentar un altre expedient, en aquest cas temporal, que afecta més de 2.000 treballadors.


I en repassar les llistes dels afectats han saltat totes les alarmes: els treballadors més combatius sindicalment, i sobretot els afiliats a la CGT, han estat els més perjudicats per l’ERO.
La mesura empresarial ha provocat accions de protesta espontànies dels treballadors, que han tallat la Ronda Litoral i s’han concentrat reiteradament davant la seu de la multinacional, que han donat lloc a diverses càrregues dels Mossos d’Esquadra.

En la memòria de tots hi ha els 660 acomiadats de Seat, molts d’ells finalment readmesos per sentències judicials del Tribunal Superior de Justícia, que van determinar l’existència d’una veritable “purga sindical” contra CGT, pactada entre CCOO, UGT i la direcció de la multinacional en la redacció de les llistes d’afectats.   


[bar group="860×106"]