[bar group="860×106"]

Novetats musicals i tenses esperes

Concert de Ddijous Paella. Foto: dijouspaella.catBandes referents en els circuits alternatius de música han fet coincidir aquest mes d’abril la difusió del seu nou material sonor. Nous ritmes i noves cançons que molt prompte començaran a sentir-se als concerts i festivals programats per a aquesta propera primavera. Mentre uns ja han parit les noves propostes, altres anuncien l’entrada a l’estudi per enregistrar nou disc.

L’espera dels amants de la música és tan llarga com tensa.

Entre les novetats d’aquesta primavera, ens trobem amb el nou disc de Dijous Paella. La banda encapçalada per Àgata Casas presentarà el proper 30 d’abril a la Sala Apolo de Barcelona el seu nou compacte Vol.2, editat per Propaganda pel Fet. Segons ja ha anunciat la discogràfica, Dijous Paella continuen conreant un estil d’arrels rumberes elegants i coherents en estètica i composició. Al concert de presentació del disc, a més a més, es podrà aconseguir el nou treball de la banda en format de disc compacte o vinil.

Una altra de les formacions de l’esfera més eclèctica i divertida de la música catalana, La Carrau, ens presenta el proper 17 d’abril al CAT de Barcelona el primer lliurament dels tres que conformaran l’àlbum CAP, COR, FEL. Segons anuncia Propaganda pel Fet, La Carrau ens brindarà un treball l’eix del qual girarà entorn el sintetitzador, que s’encarregarà de fer possible diferents combinacions i efectes. Aquest primer EP contindrà quatre peces i està previst que les tres parts de l’àlbum estiguen totes per finals d’any.

A l’estudi
Tot i que haurem d’esperar una miqueta més, hi ha algunes bandes que ja han anunciat novetats per enguany. És el cas de la formació valenciana 121db, que a finals de l’any passat van tancar-se uns dies a un estudi de Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) i a un altre de Barcelona per crear el seu segon treball Assaig/error. La banda, d’esperit indie i d’arrels punk, va gaudir d’una molt bona acollida i de molt bones crítiques al seu primer disc Equilàter. Ara tornen amb un nou treball on han comptat amb força col·laboracions de membres d’altres grups, com ara la de Xavi Sarrià, vocalista d’Obrint Pas.

Però la notícia més esperada per als amants de la música tradicional i folklòrica és, sens dubte, l’anunci del nou material de Pep Gimeno “Botifarra”. El disc s’espera per al setembre, però el xativí ja ha avançat que portarà per títol Te’n cantaré més de mil. Endinsat ara en el seu enregistrament a l’Estudi Xaloc de l’Olleria (la Vall d’Albaida), el socarrat seguirà en la seua tasca de recuperació del cançoner popular de la Costera. Com ja va fer amb el primer disc el 2006, la presentació oficial es realitzarà al Gran Teatre de Xàtiva.


[bar group="860×106"]