[bar group="860×106"]

Núria Pòrtulas condemnada a 2 anys i 6 mesos de presó

La gironina Núria Pòrtulas ha estat condemnada a 2 anys i 6 mesos de presó, segons informa la pàgina web elsud.org. La notícia s’ha conegut aquest dijous 30 de juliol al matí. La sentència justifica l’enviament a presó per un delicte de “temptativa de col·laboració amb banda armada”. Així doncs, el jutge hauria donat la raó al fiscal, en contra de l’argumentació de l’advocat de Pòrtulas, Benet Salellas, que en la seva defensa havia argumentat que hi havia manca de proves i nombroses irregularitats en el procés.

Ara la sentència es pot recórrer a Tribunal Suprem. En aquest cas, no s’aplicaria l’ordre de presó fins a fer-se pública la resolució sobre el recurs.

La condemna arriba dos anys i mig després de la detenció

Núria Pòrtulas va ser detinguda el 7 de febrer de 2007 acusada de pertinença a banda armada. Els Mossos d’Esquadra mantenien que la Núria liderava una cèl·lula terrorista que tenia planejat cometre accions violentes contra persones i béns materials per donar suport a presos anarquistes. Va ser empresonada durant 4 mesos, fins que finalment va sortir en llibertat sota fiança.

Benet Salellas, l’advocat de Pòrtulas, havia explicat a L’ACCENT que la petició que ells feien d’absolució es va veure “reforçada amb l’absolució de l’italià Juan Surroche, acusat d’associació subversiva (delicte que a Itàlia equival a la pertinença a banda armada). Cal recordar que la detenció de Pòrtulas es va justificar per la seva participació a la campanya solidària amb Surroche”. “Nosaltres no hem negat la seva legítima participació en accions solidàries amb els presos”, explicava Salellas a L’ACCENT, que considerava que aquest fet no hauria de ser considerat delicte ni amb una legislació “tan restrictiva com l’espanyola”.

 

>> El judici es va celebrar el passat 13 de juliol a l’Audiència Nacional espanyola. Aquell dia, la policia va carregar contra les persones solidàries amb Pòrtulas que hi van assistir: Càrregues i 6 detingudes en la concentració de suport a Núria Pòrtulas a Madrid


[bar group="860×106"]