[bar group="860×106"]

Ocupació de la Conselleria d’Educació d’Alacant durant les protestes contra les retallades

conselleriaDurant la manifestació convocada en Alacant el dijous 17 de maig contra les retallades en l’educació pública un grup de professors i professores decidí, improvissadament, ocupar la Conselleria d’Educació per denunciar aquestes retallades. Cal recordar que aquestes venen patint-se en els darrers anys, tot i que s’han vist agreujades per decret 1/2012.

Amb la intenció de mostrar el descontent amb les mesures que està prenent l’administració i de trobar vies de comunicació per consensuar mesures (cosa que fins ara no s’ha fet), un centenar de treballadors de l’ensenyament ocupà la Conselleria amb el crit “d’ací no ens mourem fins que no negociem” acompanyats de xiulets, panderetes i cassoles que estigueren sonant durant un quart d’hora.


El professorat valorà aquesta acció com una gran oportunitat per plantar cara a les polítiques educatives de Mª josé Català, que no sols empitjorarà les condicions d’estudi de l’alumnat de l’escola pública i les condicions laborals del seu professorat, sinó que deixarà en el carrer a milers de treballadors interins amb unes perspectives gairebé nul·les de continuar treballant en l’educació pública.

Finalment, minuts després que membres de la policia nacional espanyola començaren a entrar al recinte, el portantveu dels professors de la Vega Baixa instà els participants a eixir i continuar la manifestació, desaprofitant així una bona ocasió per pressionar a la Conselleria.

Posteriorment, una vintena de professors i professores van entrar en les instal·laciosn de Canal 9, però la policia espanyola, que ja havia demanat reforços, bloquejà l’entrada i amenaçà i identificà al portantveu de la Vega Baixa, responsabilitzant-lo de totes les accions.

Ahores d’ara els participants estan pendents de rebre una multa de fins a 3000 € simplement per defensar el dret a estudiar i treballar en l’escola pública.


[bar group="860×106"]