[bar group="860×106"]

Ocupació de les seus d’ERC, el PSC i el Banc Santander contra Bolonya i encadenats al Comissionat d’Universitats

Desallotjament dels estudiants que ocupaven la seu d'ERC. Foto: Apoptosis

En el marc de les protestes dels estudiants universitaris el dimarts passat contra el pla Bolonya, es van fer diverses accions contra els responsables de l’aplicació d’aquest pla.

Els estudiants van ocupar a mig matí les seus d’ERC i el PSC de forma coordinada entre el moviment estudiantil universitari, d’instituts i els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB. A més, també van ocupar una seu del Banc Santander. Cap al migdia, un altre grup d’estudiants es va encadenar al Comissionat d’Universitats. Les accions volien denunciar la privatització que pateix l’ensenyament així com la culpabilitat dels partits del govern en aquest procés.

>> Tancada dels estudiants a Tarragona

El 28 i 29 d’abril a Leuven i Louvain-La-Neuve, Bèlgica, es reuneixen, com cada dos anys, els ministres europeus d’educació per tal d’avaluar els passos fets en els diferents àmbits educatius i les noves mesures que s’han d’aplicar. Juntament amb els ministres, també hi assisteixen membres consultius com Bussiness Europe, organització patronal europea. Al carrer, les estudiants han organitzat una Contra-Cimera europea contra Bolonya, per tal de coordinar i compartir experiències entre els diversos moviments estudiantils.

A Barcelona, aprofitant aquestes dates, un miler d’estudiants universitàries, segons fonts de la CAE (Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants) van tornar a sortir al carrer a les sis de la tarda, sota el lema “No a Bolonya. Insubmissió a la LOU. Moratòria ara!”. Fortament custodiats pels Mossos d’Esquadra van recórrer el centre de Barcelona, acabant al Comissionat d’Universitats, on es van sumar les quatre persones encadenades i el grup de suport, igual que havien fet les ocupants del Banco Santander.

Poc abans, els Mossos d’Esquadra havien desallotjat la seu d’ERC al carrer Calàbria. Pocs minuts després de les sis de la tarda, hora en què estava convocada la manifestació, set furgones d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra arribaven a la seu. Mentrestant, les estudiants s’asseien al terra de l’entrada i s’agafaven per tal d’impedir que entressin a treure les 6 persones que estaven al vestíbul de l’edifici encadenades. Immediatament els Mossos els van anar traient d’una en una, torçant-los el braç, pessigant-los i donant-los cops al clatell i el cap. Les estudiants i el grup de suport de fora cridaven consignes com “Bolonya s’imposa a cops de porra”, “ERC repressors” o “Mossos d’Esquadra torturadors”. El desallotjament, que no va durat més d’una hora, va acabat amb les persones que estaven dins identificades i una manifestació improvisada fins l’altra manifestació.

Tancada a Tarragona

Per la seva part, el nucli de Tarragona del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va iniciar dimarts també una tancada al campus de la Universitat Rovira i Virgili. A més, al matí, una setantena d’estudiants es van manifestar al campus Catalunya contra l’Espai Europeu d’Educació Superior sota la consigna “Ocupem les aules per la universitat pública”.


[bar group="860×106"]