[bar group="860×106"]

Ocupacions i tancades a les universitats preparen la vaga d’universitats del #29F

casa vaga UAB

Estudiants de la UAB ocupen un local a la Plaça Cívica de cara a la vaga d’universitats. A Castelló han acampat a facultat d’Humanitats de la UJI.

Estudiants de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona, han ocupat aquest dilluns 27 de febrer un local a la Plaça Cívica. L’espai s’ha batejat amb el nom de la Casa de la Vaga i es tracta d’un immoble que pertany a la Fundació Vila Universitària S.A.

ujiDesprés d’un cercavila que ha recorregut tot el campus, centenars d’estudiants han entrat adins el local i s’han organitzat en comissions. La Casa de la Vaga acollirà diverses activitats de caire divulgatives perquè totes les estudiants n’estiguin al corrent dels motius pels quals la UAB estarà en vaga els dies 29 de febrer i 1 de març.

>> Ocupacions de Facultats, tancades, assemblees i mobilitzacions arreu dels Països Catalans

Les reivindicacions dels estudiants se centren en el “total rebuig als pressupostos anuals que precaritzen cada cop més les aules de la seva universitat i denuncien que darrera d’aquests s’hi amaguen estratègies privatitzadores com l’EU2015”. Des de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat volen encoratjar a tota la comunitat educativa a sumar-se a les reivindacions que el moviment estudiantil protagonitzarà aquestes properes setmanes i a participar d’aquestes per construir “l’ensenyament públic, gratuït i de qualitat per a totes”. Denuncien la mala gestió dels diners públics que la Generalitat està duent a terme i en fan totalment còmplices els rectors i rectores que apliquen el seu pla de retallades.

El proper 29 de febrer hi ha convocada una vaga d’estudiants, professors i PAS a les universitats dels Països Catalans. A Barcelona la manifestació  convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública serà a les 12:30h a Plaça Universitat. A València començarà a les 12h a Geografia i Història. A Palma, a les 12h a la plaça del Tub.

Ocupacions de Facultats i tancades arreu dels Països Catalans

palma #29FSegons ha informat el SEPC, a Castelló, els estudiants de la universitat Jaume I han ocupat la Facultat d’Humanes; a Mallorca, l’ ha decidit que demà dia 28 ocuparà la facultat Guillem Cifré; a València hi haurà ocupacions a tots els campus, a Tarongers s’ocuparà la facultat de Dret, a Burjassot, s’ocuparà la Facultat de Farmàcia, també hi haurà tancades a Vera i Blasco Ibañez; a Barcelona també hi haurà tancades en facultats i escoles, com a l’ETSEIB de la UPC. O a la UB on igualment hi haurà tancades en facultats, i aquest dilluns al migdia els estudiants han tallat la Gran Via davant de l’edifici històric de la Plaça Universitat. A la Pompeu Fabra s’ha fet una cercavila, com a la Universitat de Girona, on les protestes han aturat el Consell de Govern.

En nombroses localitats hi ha hagut també concentracions d’estudiants d’instituts, que es reproduiran al llarg de demà i dimecres, quan també hi ha convocada vaga dels estudiants de secundària.

[+] Entrevista A. Alonso (SEPC) #29F: ‘Hem d’omplir la lluita contra les retallades d’un discurs de rebuig frontal a l’EU2015’

[+] Vídeo d’Anonymous de convocatòria de la Vaga del 29 de febrer:

[+] Manifestacions del 29 de febrer:

ALACANT: 13:00h, La Mà d’Azorín (Univ. Alacant) / BARCELONA: 12:30h, Plaça Universitat  / CASTELLÓ: 12:00H, Plaça de la Independència (La Farola) / GIRONA: 12:00h, Plaça Sant Domènech (Rectorat) / LLEIDA: 12:00h, Plaça Víctor Siurana (Rectorat UdL) / OLOT: 09:30h, Plaça del Rector Ferrer / PALMA: 12h:00h, Plaça del Tub / TARRAGONA: 11h, Plaça Imperial Tàrraco / TORTOSA: 12:00h, Delegació d’Ensenyament (c/Mare de Déu de la Providència) / VALÈNCIA: 12:00h, Facultat de Geografia i Història / VINARÒS: 11h, Plaça de l’Ajuntament

[bar group="860×106"]