[bar group="860×106"]

Ocupen els Rectorats de la UB, UPC i URV en defensa de la universitat pública i de qualitat

rectorat UBAquest dijous 2 de febrer al migdia delegats i delegades de totes les seccions dels sindicats amb representació a la universitat, amb el suport dels comitès d’empresa i les juntes de PAS i PDI, han ocupat els rectorats de la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, en una protesta en defensa dels drets laborals i socials i per la democràcia i l’autonomia universitària, que estan en perill per les accions tant del Govern de la Generalitat de Catalunya com de l’Estat espanyol.

 

Reclamen dels rectors un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball. Protesten per les retallades salarials que es preveuen a la Llei de Pressupostos Generals de Catalunya pels treballadors públics, per la supressió de drets laborals, amb l’anul·lació d’Acords, Convenis i Pactes que estan contemplats al projecte de llei de d’Acompanyament, i per la reducció indiscriminada de plantilla que es preveu, tan de PAS com de PDI. Pretenen que les tancades durin 24 hores, fins divendres a les 12 del migdia.

Fan una crida a tot el PAS i PDI d’aquestes universitats a participar en aquest acte de protesta dintre de les seves possibilitats horàries, també a la nit. Els treballadors universitaris entenen que totes aquestes mesures que se’ls volen imposar des del Govern signifiquen un “atac brutal contra l’autonomia universitària” i fan inviable una universitat pública, per tothom i de qualitat. Per això demanen als rectors de la UB, la UPC i la URV que es posicionin clarament i activa a favor de la universitat pública i de qualitat, exigint els pressupostos necessaris que permetin el personal suficient amb condicions de treball dignes.

Aquesta és la primera acció després de l’anunci per part del govern autonòmic de CiU de la creació d’interventors econòmics per tal de controlar les universitats i d’imposar les retallades decidides pel govern, acomiadant professorat i personal, i d’evitar que les universitats puguin exercir les seves ja limitades competències.


[bar group="860×106"]