[bar group="860×106"]

Ocupen la plaça de la vila de Gràcia per reclamar l’autogestió del Casal de Joves i denunciar la privatització

gracia1Aquest dilluns 28 de març, a les set de la tarda, un nombrós grup de joves es plantava a la plaça de la Vila de Gràcia, davant la seu de l’ajuntament del districte. Els joves, de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, que aplega diversos col·lectius, des de l’Assemblea de Joves fins a esplais i agrupaments, acampaven les seves tendes en reclamació de l’autogestió del Casal de Joves. Tenen programades activitats a la plaça almenys fins dijous, termini que han donat al districte per a contestar les seves demandes. Avui han lliurat les més de 2.900 signatures de veïns i veïnes en suport a la demanda d’autogestió del Casal Jove i contra la privatització d’aquest equipament a mans d’una empresa.

>> Una privatització polèmica a mans d’una empresa fosca lligada al PSC

gracia1Els joves denuncien que l’Espai jove La Fontana, inaugurat a principis de 2008, havia de ser, en paraules del districte, un casal per als joves de Gràcia, una promesa que aviat es veié desmentida, el Casal seria per a totes les entitats de Barcelona. I la promesa d’autogestió, aviat es va veure com també era una mentida de l’Ajuntament, ja que aquest va decidir fer un concurs a mida que va guanyar l’empresa privada Iniciatives i Programes. Aquesta empresa domiciliada a Viladecans, propietat curiosament d’un conegut militant del PSC, Ricardo José Campas Roma,  té la concessió de nombrosos equipaments i serveis com casals de joves, centres cívics i escoles bressol, de diversos ajuntaments (molts d’ells governats pel mateix partit), i durant els anys 90, quan era a mans de l’aleshores president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, fou coneguda per diversos escàndols d’adjudicacions irregulars i pel singular fet que la majoria dels seus empleats eren membres del partit o les seves joventuts.

En el cas de l’Espai Jove La Fontana, o Casal de Joves de Gràcia per als graciencs, els joves del barri es van comprometre a gestionar aquest equipament, amb el suport d’altres entitats, i han realitzat un projecte de dinamització en què participen entitats del món cultural, artístic, social, musical i cooperatiu de Gràcia. L’Ajuntament ha ignorat aquest projecte i ha lliurat d’esquena a la plataforma el servei a l’empresa esmentada, que no té cap coneixement de la realitat juvenil de Gràcia. Avui han lliurat al Districte les signatures de suport al Projecte de gestió veïnal del Casal -que van donar a conèixer en un acte obert al barri el passat més de novembre- juntament amb una carta exigint al govern municipal la fi del procés de privatització i l’obertura d’un espai de negociació amb possibilitats reals de diàleg que dugui a una gestió de l’equipament per part de les diferents entitats del teixit associatiu del barri. Els joves han rebut el suport de diverses entitats de Gràcia com l’Assemblea pels Drets Socials, la CUP de Gràcia, o l’assemblea local d’Endavant, entre altres.

(Fotos: Gràcia Viva)

+ De matinada, agents de la policia municipal desallotgen l’acampada

 


[bar group="860×106"]