[bar group="860×106"]

Ocupen la seu de Catalunya Ràdio contra el silenciament mediàtic de la situació d’Amadeu CasellesUna vintena de persones han ocupat aquest divendres 23 d’octubre al matí la seu de Catalunya Ràdio a Barcelona, mentre trenta més es concentraven fora per donar-los suport. Amb aquesta acció han volgut denunciar i trencar el silenciament mediàtic del cas i exigir a la ràdio que se’ls deixés explicar la situació del pres.

Amadeu Casellas ha estat més de cent dies en vaga de fam. Vaga que va donar per acabada aquest dimecres 21 d’octubre després de patir dues crisis per les quals va entrar pràcticament en coma i que el jutge signés l’ordre que permetia lligar-lo i intubar-lo per d’alimentar-lo forçosament.

Segons ha explicat a L’ACCENT una de les participants de l’acció, des de bon començament han estat vigilades per diverses furgones dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Cos repressiu que ha ordenat a Catalunya Ràdio que no cedissin a les demandes de les activistes.

Segons la mateixa font, en un primer moment Catalunya Ràdio hauria accedit a donar cinc minuts a les activistes per denunciar la situació de Casellas i convocar la manifestació de dissabte a Barcelona, però després una trucada dels Mossos d’Esquadra a la direcció de la ràdio ho hauria prohibit.

Després de dues hores i mitja d’ocupació, a quarts de tres les activistes han sortit pel seu propi peu en aconseguir que demà a la una del migdia, al programa Solidaris de Rita Marzoa, se’ls doni l’espai demanat i que els Mossos d’Esquadra no les identifiquessin.

Silenci de Catalunya Ràdio

L’emissora no ha informat en cap moment de l’acció que s’estava duent a terme, igual com la resta de mitjans de comunicació, exceptuant el portal Vilaweb.

 

 


[bar group="860×106"]