Osona bull amb la consulta per la independència

Trucades, reunions, trobades, xerrades, negociacions. És el ritme que la comarca d’Osona està prenent per tal d’aconseguir portar a terme la consulta popular sobre la independència el 13 de desembre.

Jo pensava que per Vic, ciutat de 40.000 habitants, el 13 de desembre era una data massa propera per poder preparar bé la consulta, però per necessitat s’ha de fer i es farà. Resulta que a partir de gener, l’Estat espanyol serà el president de la Unió Europea i, per tant, les consultes que es realitzin a partir de gener, tindran moltes més dificultats per fer-se ressò fora de les nostres fronteres. Per tant, a la comarca d’Osona tots ens hem posat les piles per tal d’aconseguir que el 13-D estigui tot apunt per poder anar a votar i que aquesta consulta tingui el mateix ressò que va tenir la d’Arenys de Munt o, molt més, i sigui una passa important per aconseguir la independència del nostre país.

Però la feina no només és que hi hagi tota la logística en marxa, cosa que és relativament fàcil, quan la realitzen gent unida i amb ganes d’arribar a bon port, sinó que la màxima preocupació és que la gent vagi a votar. I aquí és on estem posant el màxim d’esforços, en la participació.

Una jornada electoral molt ben muntada però que la gent no hi participi, no és vàlida. A Vic ens hem proposat que hi ha d’anar més del 50% dels ciutadans, per tal de tenir dades que pugin ser vinculants.

Què té de bo aquesta consulta? Que hi poden anar a votar els menors a partir de 16 anys i les persones immigrants, sempre i quan estiguin empadronats a la ciutat. Aquests dos col·lectius de ciutadans mai han donat la seva opinió a les urnes, per tant és un incentiu que tenen a la participació. Ara falta trobar l’incentiu per la resta de la ciutadania, enganyada pels afers polítics que des de fa anys perverteixen la política.

I aquesta és la feina que tenim tots els partits, col·lectius i gent a títol individual d’Osona que estem treballant tots a una amb independència del color polític que puguem tenir cadascú, per tal de motivar a la gent i anar a la cita que ens hem marcat. Una nova consulta sobre la nostra independència, amb l’objectiu que el dia 13 de desembre sigui una data important en el nostre alliberament nacional.

Espero i desitjo que aquest dia es puguin fer moltes més consultes arreu de Catalunya, amb tot el que comporta d’ambient electoral abans de les votacions i que el clima que la independència és possible s’estengui com una taca d’oli.

Treballem per la participació i treballarem pel sí a la independència.

* Laia Jurado és regidora de l’Ajuntament de Vic per la CUP.