[bar group="860×106"]

Palestina i política municipal

[L’ACCENT 145]

El genocidi de “l’ens polític” d’Israel a Palestina, amb el vist-i-plau de la comunitat internacional, continua de manera implacable. Aquests dies, a molts se’ns fa difícil mantenir “el cap clar” davant la barbàrie que s’està executant a Gaza, barbàrie que no és sinó un esglaó més en l’estratègia sistemàtica i molt estudiada d’aniquilament d’un poble iniciada l’any 1948.

Avui, més que mai, les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) d’arreu hem de posar la nostra lluita municipal al servei dels companys i companyes palestins. Hem de participar activament en les tasques d’agitació al carrer, tant les convocades per les CUP com les organitzades per altres entitats socials, i hem d’utilitzar la via institucional per visualitzar el nostre compromís de treball i solidaritat amb un país ocupat, Palestina i el nostre rebuig a l’ocupant, Israel. Des de fa molt de temps, i prenent com a referència la consecució de la caiguda del règim d’apartheid a Sud-àfrica a través del seu aïllament internacional, la comunitat palestina a Catalunya exigeix el trencament dels acords de cooperació i associació comercial subscrits a nivell europeu, espanyol i català amb Israel.

Per això, a nivell institucional, i recolzant la seva estratègia, cal que presentem mocions als ajuntaments exigint, sobretot, que el govern de la Generalitat de Catalunya deixi de fomentar els acords comercials amb Israel que, a través del departaments de la Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa, s’estan promovent. D’aquesta manera, els plens municipals també seran un bon espai per visualitzar les contradiccions dels partits polítics convencionals que, com ERC, es declaren com a “bons amics d’Israel” (Carod, Avui 18/11/2008), i, al mateix temps, concorren, sense cap mena de problema, a les concentracions com la de dissabte passat a Barcelona.

A les sol·licituds de la comunitat palestina a Catalunya, potser afegiria l’exigència que determinats mitjans de comunicació públics deixin de servir d’altaveus a tertulians de poca tinta que encara avui tenen la barra d’apel·lar “al dret de defensa d’Israel”, i més, si es té en compte que el codi penal tipifica com a delicte l’apologia al genocidi.

*Regidora de la CUP a l’Ajuntament de Sant Celoni


[bar group="860×106"]