[bar group="860×106"]

Palestina per partida triple

intifadatigreDesprés de tastar l’experiència del micromecenatge amb Verkami en la publicació del llibre d’en David Caño Postmortem / I del no-res, TOT, Tigre de paper edicions torna a provar de comptar amb la complicitat dels lectors per tirar endavant el seu nou projecte. En aquesta ocasió, el projecte no és un poemari acompanyat de dvd sinó una trilogia de llibres que aborden, des de diferents punts de vista, la realitat palestina.

Amb Kafer Enas – A l’oest del riu Jordà, del periodista palestí Mussa Abdel-Muti Issa, recularem fins a la Primera Intifada (1987-1991) i, al sí d’un poblet veí de Nablus –nord de Cisjordània- observarem com viu i lluita contra l’ocupació israeliana, i com aquesta lluita es combina amb d’altres conflictes com ara el de la modernitat versus tradicionalisme, el del nacionalisme laic versus fonamentalisme religiós, o el del paper de la dona.

A El meu poble viurà! Autobiografia d’una revolucionària hi trobarem, gràcies a l’entrevista d’en George Hajjar, un retrat de la Leila Khaled. Potser avui a moltes persones no els digui res aquest nom, però als anys setanta, la seva militància al Front d’Alliberament Popular de Palestina i la seva participació en la campanya de segrestaments d’avions, la convertí en una icona de la lluita del seu poble.

El paquet de propostes acaba amb la guia de l’Alternative Tourism Group: Palestina i els palestins, guia turística. En aquest llibre, que no és una guia turística a l’ús, el lector hi trobarà una història de Palestina en profunditat alhora que coneixerà els indrets simbòlics que encara avui donen testimoni de la seva supervivència com a poble. Una guia, en fi, útil tant per aquells que tenen previst acostar-s’hi com els que la volen conèixer sense sortir de casa.

+ Intifada literària


[bar group="860×106"]